A fost anunțată tematica festivalului VIBE 2018

Între 5 și 8 iulie anul viitor vor sosi la Tîrgu Mureș cei mai buni artiși din țară și din Ungaria, dar vor fi și câteva surprize internaționale. Organizatorii vor prezenta o locație de festival rebranduită, cu tehnologii futuristice și programe interesante.

“Vom fi prezenți la Gröningen la gala Festivalurilor Europene, unde se vor decerna premiile pentru câștigătorii din categoriile European Festival Awards, deoarece am ajuns în top 10 festivaluri noi din Europa” – a spus Rés Konrád Gergely, directorul festivalului VIBE la conferința de presă organizată la Sângeorgiu de Mureș. Premiile se vor decerna pe data de 17 ianuarie. “Datorită acestei nominalizări, VIBE a ajuns printre festivalurile de top de pe continent, iar Tîrgu Mureș printre cele mai bune orașe de festival” – a adăugat Rés și a mulțumit pentru susținerea administrațiilor locale din Sângeorgiu de Mureș și Tîrgu Mureș.

“VIBE a fost înființat ca să asigure o platformă pentru diferite stiluri de muzică și diferiți oameni. Astfel, toți cei care au participat și-au putut găsi stilul lor preferat. Dar la VIBE s-a format și o comunitate, a devenit un loc de întâlnire al tinerilor din Mureș și din toată Transilvania.“ – a încheiat capitolul ediției trecute directorul festivalului. Anul viitor aceste lucruri vor rămâne principalele esențe ale festivalului, dar programele vor fi axate în jurul unei singure tematici.

REconcept Transilvania

VIBE a încheiat anul 2017 cu această nominalizare, dar festivalul din 2018 este plănuit deja de multă vreme. În momentul de față s-a ajuns la o fază destul de înaintată a concepției, care pornește de la următoarea afirmație: VIBE va fi un forum pentru cercetarea imaginii de viitor a Transilvaniei. “Nu căutăm răspuns la câți oameni vor trăi în 2028 în țară, ci începând de la tehnologie, muzică sau design, vom vorbi despre ceea ce este de așteptat în viitor în aceste domenii. Festivalul va aduce exemple în acest sens, dar va crea și un forum de discuții, unde festivalierii își pot exprima părerea. Și locația festivalului va fi rebranduită de artiști de renume din străinătate”. – a spus Buryán Tünde, responsabil pentru programele de zi de la festival.

100 de cadouri de Crăciun

Organizatorii au pregătit festivalierilor un Magic Box de Crăciun, ediție limitată. Aceasta poate fi achiziționată din localurile marilor orașe din Transilvania. Magic Box costă 119 lei și conține un bilet la festival, o felicitare de Crăciun care poate fi personalizată și un sticker.

Photo: http://bereczky.ro | Bereczky Sándor

Cifrele primei ediții

Prima ediție VIBE a găzduit mai mult de 24 000 de participanți, care în timpul celor patru zile de festival au participat la 50 de concerte, au vizitat parcul de distracții și mai mult de 50 de evenimente pe zi. Tîrgu Mureș a devenit un adevărat oraș de festival pe timpul VIBE-ului.