Etapa finală a Concursului Internațional de Muzică GHEORGHE DIMA, ediția a XVI-a

Cea de-a șaisprezecea ediție a Concursului Internațional de Muzică GHEORGHE DIMA, dedicată flautului și clarinetului, se apropie de sfârșit: juriul a decis care vor fi tinerii muzicieni participanți în finala concursului sâmbătă, 15 iulie, începând cu ora 10, la Auditorium Maximum al UBB din Cluj-Napoca.

Orchestra Filarmonicii de Stat ”Transilvania”, dirijată de Tiberiu Soare, îi va acompania în finală pe flautiștii Goldberg Oriane (Belgia/Franța), Kuo Yu-Hsuan (Taiwan/Elveția), Mitsumaru Akito (Japonia/Franța) și Blanco Lewis Joidy Scarlet (Venezuela/Elveția) și pe clarinetiștii Solomakhin Oleg Sergeevich (Rusia), Brancati Lucio (Italia), Dobrynchuk Volodymyr (Ucraina/Germania), Eletskiy Sergey (Rusia/Germania), Fernandes Pires Sérgio (Portugalia/Elveția).

Accesul publicului este liber atât la finala concursului, cât și la concertul de gală, susținut de laureații acestei ediții după decernarea premiilor celor două secțiuni, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat ”Transilvania” și dirijorul Tiberiu Soare (Auditorium Maximum al UBB, ora 20).

Puteți urmări etapa finală live HD și puteți revedea etapele anterioare la următoarele adrese:

Flaut https://livestream.com/Romania-Live-Events/FluteGheorgheDima2017

Clarinet https://livestream.com/Romania-Live-Events/ClarinetGheorgheDima2017

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca

Proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României

Organizatori: Asociația Culturală ”Notes&Ties” și Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Parteneri și sponsori:  Buffet Crampon, Wiener Flötenwerkstatt, Filarmonica de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca, G Henle Verlag, Bam Cases, Filarmonica de Stat din Sibiu, Clarinet Romania, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca,  Institutul Francez din Cluj, Centrul Cultural German din Cluj-Napoca.

Mașina oficială: Autotransilvania, dealer BMW