Interviurile DISPERSIEI

Interviu cu Banto Dos Santos

De mic copil, auzeam într-una, înconjoară-te de #oamenifaini. Dar cine sunt aceștia? Ce ii fac diferiți?

Varianta cea mai simplă la care am ajuns: persoane cu pasiune, care nu acceptă un “nu” si care ne pot servi ca modele, mai ales intr-o societate cu foarte mare lipsa de asa ceva. Omul fain de azi e Banto Dos Santos, un brazilian “rătăcit” în Transilvania care ne-a făcut plăcerea de a sta la o poveste cu noi.

Interviu cu Anca Dinu despre viața de jurnalist, PR, mamă și femeie

Despre Anca Dinu sunt multe de spus, iar dacă intrăm pe pagina personală de Facebook aflăm că este “jurnalistă de 14 ani, PR-istă, comunicator din naștere, business owner un pic, mamă, soție și OM”.

Ce înseamnă toate astea pentru Anca Dinu aflăm citind acest interviu cu probabil cel mai profesionist PR al Clujului în acest moment, un comunicator extrem de complex care a încercat inclusiv PR-ul politic.

Interviu cu Ioana Pop despre cel mai modern hotel pentru animale din Cluj-Napoca

Ioana Pop și Raluca Câmpean sunt două tinere antrepronoare din Cluj-Napoca, care au reușit să realizeze din pasiune pentru animale un loc modern destinat animalelor de companie. Hotel HamHam oferă servicii de cazare, toaletaj, grădiniță și dresaj, iar spre începutul verii, sunt planificate și servicii precum teren de agilitate, taxi și piscină pentru animale.

Hotel HamHam este locul perfect pentru animalul tău de companie atunci când dorești să pleci în vacanță iar Dispersie te invită să-i cunoști povestea.

Interviu cu Corina Sabadi despre creațiile sale vestimentare: „îmi place să am provocări din punct de vedere al imaginației, al simbiozei țesăturilor și din punct de vedere tehnic”.

Corina Sabadi este un cunoscut creator vestimentar din Târgu-Mureș care reușește de fiecare dată să ne surprindă cu originalitatea, devotamentul și pasiunea cu care își realizează munca. Despre câte lucruri frumoase poți crea cu un material dar și despre cum a ajuns să activeze în acest domeniu, ne spune chiar ea.

Interviu cu Massive Fluo: “Massive Fluo este echilibrul perfect dintre experiență, pasiune, ambiție și naturalețe. “

Massive (Hunor Bangur) și Fluo (Levente Modi) sunt doi artiști și producători de drum and bass. Cu o experiență de mai bine de 10 ani într-ale muzicii, în anul 2015 s-au hotărât să își creeze propria lor trupă de drum and bass, Massive Fluo.

De atunci ne încântă la diverse petreceri și festivaluri atât prin seturile lor cât și prin energia pe care o emană. Haideți să-i cunoaștem pe cei doi artiști 🙂

Interviu cu Nico de Transilvania: Am vrut ca brandul „Muzică Without Frontiers” să fie legat de România

Acum câteva luni vorbeam despre Nico de Transilvania, care lansase pe Kickstarter o campanie pentru un concept foarte mișto și anume “Muzică Without Frontiers”. Campania a fost de succes și cred că e datorită poveștii sale. Muzică Without Frontiers este o călătorie prin lume și o întoarcere acasă în același timp, o îmbinare ecletică pe un beat electronic.

Nico de Transilvania și-a vărsat sufletul artistic într-un EP ce combină elemente folclorice cu o coloană predominantă electronică de genul global music. Toate experiențele ei de viață, setea de cultură și sufletul de român s-au transpus în ceva care depășește bariera lingvistică. Pentru a afla mai multe și să vedem ce urmează în viitor, am reușit să o prindem pe Nico la un interviu.

Interviu cu Adrian Tîrt, fondatorul școlii de dans “Sonrisa Dance Center” din Cluj-Napoca

Muzica și dansul au avut mereu puterea de a aduce  oamenii împreună și puterea de a transmite un mesaj atât de puternic încât să poată să bucure, să emoționeze, să sensibilizeze dar și să întărească anumite stări.

Atunci când dorința de a dansa este mare și dorești să o pui în practică în termeni cât mai profesioniști, ai nevoie de instructori pe măsură. Am ales să vorbesc cu Adrian Tîrt, fondator și coregraf al școlii de dans “Sonrisa”, pentru a putea afla care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a te înscrie la această școală dar și care sunt oportunitățile acesteia.

Interviu cu Anca Pora: “Îmi place să îmi asum riscuri atunci când creez ceva”

Anca Pora, un ilustrator pe care l-aș descrie prin creativitate, originalitate, talent și devotament ne povestește astăzi despre munca sa.

Despre cât de frumos este să îți pot crea propriul univers prin jocuri de culori și să le poți împărtăși cu cei din jur ne povestește chiar ea: „Detaliile fac diferența. Sau cel putin așa se zice. Oricum, detaliile sunt partea mea preferată când lucrez la o ilustrație. E o plăcere să adaug mici accente de culoare care să schimbe complet desenul final”.

Interviu cu DODO despre ce înseamă să fii DJ: „Nu doresc să exprim neapărat anumite lucruri, vreau pur și simplu ca prin muzică și prin seturile mele să aduc un strop de zâmbet și fericire în viața oamenilor care mă ascultă la evenimente”

Am stat la o poveste cu DODO, un DJ plin de dinamism și perseverență care atunci când urcă în spatele pupitrului, intră în totalitate în lumea muzicii, iar asta se simte pe tot parcursul setului. Check this out: „Contează foarte mult locația unde mixez, genul evenimentului dar bineînțeles și timetable-ul. Dacă e de warm up, tot timpul pregătesc ceva mai calm și urc încet, încet”.

Interviu cu Șomlea Cristina despre blog și vlog: „Tot ce scriu pe blog se învârte în jurul motto-ului “Carpe Diem” (“Trăiește clipa!”) și tot ceea ce vreau să transmit sunt gânduri pozitive”

Spontaneitate, călătorii, pasiune, creativitate, pozitivism sunt cele 5 cuvinte prin care se autodefinește bloggerul Șomlea Cristina.

Dispersie#RăspândimIdei vă invită să faceți cunoștintă cu Șomlea Cristina, o tânără plină de viață și optimism, un blogger/vlogger ce merită urmărit.

Interviu cu Andu Ancheș|Krepuskul: „Clujul este momentan capitala muzicii din România”

Andu Ancheș poate fi considerat deja un veteran al muzicii rock din Cluj, Transilvania, atât din prisma  celor zece ani de activitate ai trupei Krepuskul, acolo unde este bassistul formației, cât și din perspectiva participării la zeci de concerte atât în România cât și în străinătate, de la Cluj la fostele țări ale URSS.

Ce noutăți ne dezvăluie bassistul Krepuskul? Intrați și citiți 🙂

Interviu cu Diana Buluga|Create.Act.Enjoy despre proiectul Împarte Bucurie.

Am povestit cu Diana Buluga, actor și președinte al Asociației Create.Act.Enjoy, despre un proiect care anul acesta a ajuns la a 5-a ediție, având ca principal scop împărțirea de zâmbete prin spitalele Clujene.

Proiectul de terapie prin artă, care anul acesta se numește „Împarte Bucurie”, a luat naștere în 2012, când s-a desfășurat la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

12250169_1050956411601635_3291815660688747531_nInterviu cu Marius Bugeac, despre MOX, festivalul din inima Apusenilor, despre muzică, voluntariat, voie bună și munte

Ce poate fi mai fain decât să îmbini un festival de muzică cu o excursie cu prietenii la munte?!

Am stat la povești cu Marius Bugeac, P.R.-ul MusicOutdoorExperience, festivalul care face exact asta.

10275909_731705090241438_4556425587071222676_nSebastian Ioan Haidu|Interviu: MMA sau Mixed Martial Arts este cel mai complex sport de arte martiale din lume

Sebastian-Ioan Haidu, practicant al artelor marțiale din anul 1990 și instructor de Arte Marțiale Mixte este organizatorul Galeli UFT – Ultimate Fighting Tournament.

DISPERSIE#Răspândim Idei vă invită să-l cunoașteți pe Sebastian și să aflați cele mai noi informații cu privire la ediția din 2016 a Galei UFT – Ultimate Fighting Tournament.

DSC_0668Interviu cu criticul literar Corina Croitoru: „Ironia e o formă de politică alternativă, subtilă, bazată pe un echilibru fragil între spus și nespus”

Corina Croitoru este profesor de limba și literatura română în cadrul Liceului “Gheorghe Șincai”, cercetător postdoctoral și asist. dr. asociat la Facultatea de Litere, doctor în filologie (summa cum laude).

În 2015 a lansat volumul „Politica ironiei în poezia românească sub comunism”, o lucrare inedită, pe care o explică cititorilor DISPERSIEI.

12321582_183585285344712_8905799643747573314_nInterviu cu Mihnea Stoica, Director al Centrului Cultural și Academic Olandez din cadrul Universității Babeș-Bolyai

În februarie 2016, Universitatea Babeș-Bolyai, prin Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC), a inaugurat Centrul Cultural şi Academic Olandez la Cluj.

Inițiatorul proiectului, politologul Mihnea Stoica, a avut amabilitatea să răspundă unui interviu în exclusivitate pentru DISPERSIE, la trei săptămâni după inaugurarea Centrului.

stanciuInterviu cu Emil Stanciu coordonatorul PRO INVENT

Emil Constantin Stanciu este coordonatorul Salonului Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii PRO INVENT.

Salonul este organizat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale. Vă invităm să cunoașteți acest eveniment, istoria sa și cele mai noi informații privind ediția din 2016.

10653855_783732985002200_5084396823819262215_nOana Mardare|REACTOR: Teatrul independent este vocea unei generații tinere

#REACTOR de creație și experiment nu este doar o companie de teatru independent din Cluj-Napoca, ci un spațiu cultural alternativ care permite vizibilitatea unei noi generații de artiști.

Vă invităm să cunoașteți REACTOR prin memoria Oanei Mardare, membru fondator al acestui spațiu cultural, dinamic, în centrul capitalei Transilvaniei.

418023_4334360191689_1664554706_nInterviu cu Alina Ilioi: Conteaza mult sa fiu pe aceeasi lungime de unda cu cititorii mei

Jurnalista Alina Ilioi, unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri din Bucovina, scrie de mică și scrie bine. S-a remarcat în blogosfera din România prin articole dedicate în bună măsură credinței, nu una habotnică, ci prietenoasă, apropiată de sufletul fiecăruia.

După o pauză de jurnalism, revine în forță, în 2016, într-un proiect TV extrem de generos, dezvoltat în SUA. Vă invit să o cunoașteți pe Alina.

11046390_10203685607162022_2675267296045905245_nInterviu cu Gina Butiuc, creator de modă: Creațiile mele sunt `curate`, riguroase

Gina Butiuc este unul dintre cei mai importanți designeri vestimentari din Transilvania. Recent și-a lansat colecţia toamnă-iarnă CROWDED, o galerie de emoții și sentimente intense.

Vă invităm să o cunoașteți, să-i urmăriți activitatea și creațiile de cea mai bună calitate: “Talentul îl ai sau nu-l ai, însă ce faci cu acest talent, cum transpui în realitate ideea aceea ce-ți răsare în minte și în suflet  astfel încât să devină un obiect purtabil – asta presupune să stăpânești bine detalii tehnice”.

florin colceagInterviu cu Florin Colceag, specialist internaţional în Gifted Education, preşedinte EDUGATE şi al organizaţiei IRSCA România.

Profesorul dr. Florian Colceag, specialist internaţional în Gifted Education, preşedinte EDUGATE şi al organizaţiei IRSCA România este un îndrumător al mai multor copii supradotaţi din România.

Florian Colceag este doctor în economie, autor al unor teorii pe complexitate, specialist în modelare matematică, membru al Clubului de la Roma alături de cei mai mulţi laureaţi Nobel. Vă invităm să-l cunoașteți pe reputatul profesor.

11800570_935047746533974_7190234802133464369_n

Interviu|Alin Sirb: “Pentru mine, MOX inseamna fotografii multe, natura, apusuri, oameni, momente si alte lucruri pentru care as face tot!”

Alin Sirb este unul dintre cei mai talentati fotografi din Cluj, fie ca vorbim despre pasiunea de a poza la competitii sportive, festivaluri sau meseria de a face poze la nunti.

Fotograful este si unul dintre organizatorii MOX, pentru Alin, festivalul turistic insemnand fotografii multe, natura, apusuri, oameni, momente frumoase. Va invitam sa-l cunoasteti pe Alin.

12250169_1050956411601635_3291815660688747531_nMarius Bugeac: Afla povestea din spatele hamacelor, a muzicii si a aerului curat de munte!

Același nume, altă semnificație, locație nouă și multe surprize. A început ca un eveniment de relaxare, departe de oraș și de rutina de acasă. Un loc în care să cunoști oameni noi, să schimbi idei, povești, să împărtășești experiențe, poate chiar să îți faci prieteni noi.

Pentru că ne-am îndrăgostit irecuperabil de MOX în 2014, am decis să aflăm povestea din spatele hamacelor, a muzicii, a experienței și a aerului curat de munte.

10153184_622040434532407_584807440_nInterviu cu Adrian Varzaru: “Nu am gasit nicaieri profesionalismul si atmosfera din familia Electric Castle”

Adrian Varzaru este unul dintre cei mai la modă fotografi romani, mai ales dupa ce si-a extins aria de operatiune si in Regatul Unit, Londra.

Adrian este pasionat de fotografia de festival si considera ca nicaieri nu a gasit profesionalismul si atmosfera din familia Electric Castle. Va invitam sa cititi un interviu cu un profesionist al fotografiei: de festival, nunta, fashion, realestate, corporate, etc.

Interview with Basil Brooks: “Durusa is a beautiful natural place to visit”

From the Planet Zorch Vintage Analogue Synthesizer workshop with Basil Brooks, founder of Zorch* (1973), the first all synthesizer band, will host along with his 44 year old synthesizer a musical fantasy in the old Durusa, from Glastonbury until now.

The workshop will take place in the crossroads’ house’s barn.

*Zorch, who formed in 1973, were an early English totally electronic band, pioneering integrated performances of synthesizers and lightshow. Originally.

INTERVIU ANDI VANCA: „ELECTRIC CASTLE ESTE UN FESTIVAL DESPRE OAMENI SI PENTRU OAMENI”

Dupa o editie legendara, in care farmecul ploii a intarit comunitatea Electric Castle, festivalul organizat in Versailles-ul Transilvaniei, Castelul Banffy de la Bontida, isi propune in 2016 cateva schimbari, care confirma interesul oficialilor evenimentului de a pastra, consolida comunitatea si de a imbunatati anual organizarea celui mai important festival de muzică din România.

Andi Vanca, PR Managerul Electric Castle ne-a dezvaluit cateva noutati ale editiei a IV-a a Electric Castle.

484545_429831530402773_25488186_nInterviu cu soprana Cristina Maria Oltean: Totul ține de voința ta, de sacrificiu, efort, de ore de studiu!

Soprana Cristina Maria Oltean, unul dintre cei mai talentați artiști de muzică cultă din Transilvania, este o persoană spirituală, care de-a lungul anilor a găsit echilibrul perfect între matematică, chimie și artă, între farmecul muzicii și pragmatismul vieții.

Vă invităm să o cunoașteți și vă asigurăm că dacă veți asista la un spectacol în care joacă, veți fi plăcut impresionați, fiind un artist complet care a reușit după mulți ani de studiu să cuprindă toată gama muzicii clasice.

11823927_1119289178098654_2034008854_nInterviu cu Andrei Ungureanu, regizor de film şi director de imagine

Andrei Ungureanu, regizor de film şi director de imagine este unul dintre cei mai importanţi absolvenţi ai şcolii de teatru şi televiziune din Cluj-Napoca din ultimii ani.

În prezent, lucrează pentru mai multe proiecte importante, colaborarea cu Electric Castle, Lee Cooper sau proiectul personal „nunta anului” din Bilbor, nunta lui Bulică fiind doar câteva exemple.

390683_460281430716564_1162183822_nInterviu cu Cezar Lungu actor și fondator Famous Art

Cezar Lungu actor și fondator al companiei de teatru gestual, acrobație și jonglerie Famous Art, reprezintă mașinăria de zâmbete în stare pură. Și-a urmat visul încă de la 16 ani, reușind prin perseverență să dea naștere a ceea ce numim astăzi Famous Art.

Împarte acest vis cu doritorii de a cunoaște acest domeniu frumos al artei, oferindu-le șansa să creeze și să investească în ei pentru a deveni cei mai buni artiști alături de una din acele companii de divertisment din România.

arankaInterviu cu Aranka Ilea, un cercetor clujean, obisnuit al medaliei de aur!

În urmă cu două luni, presa locala din Cluj-Napoca a mediatizat un eveniment inedit în domeniul cercetării o premieră medicală în Cluj-Napoca. Cercetătorii Facultăţii de Medicină Dentară au reuşit refacerea structurii osoase a dinţilor, la porci, prin implant de celule stem.

DISPERSIE#Răspândim Idei a contactat coordonatorul acestui proiect, cercetătorul Aranka Ilea, care a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări.

1513721_785736911459665_7921384180969124620_nInterviu|Alexandru Tulai: “Urmarim sa pozitionam Clujul in centrul activitatii de inovare – antreprenoriat”

Preşedintele mega-proiectului IT, Cluj Innovation City, dl. Alexandru Tulai ne-a acordat un interviu despre obiectivele propuse, evoluţia pieţei de profil de IT din Cluj şi componentele strategice ale dezvoltării Cluj Innovation City.

Aproximativ 20.000 de oameni vor fi angajaţi în următorii 15 ani pe platforma de cercetare aplicată şi de business din cadrul proiectului Cluj Innovation City.

11068815_1386284548355797_187007097_nInterviu cu Adriana Rotar, povestea unei afaceri de suflet, din centru Clujului, cu iz parizian!

Cofetăria clujeană Friandise a împlinit 10 ani de când oferă cele mai naturale și proaspete prăjiturele clujenilor. Astfel, o mamă și două fiice foarte harnice au pus baza unei cofetării extrem de respectabile, atât în Mediaș, cât și în Cluj-Napoca, pe bulevardul Eroilor.

Cu această ocazie, fondatoarea Friandise, doamna Adriana Rotar a acordat un interviu  platformei de comunicare DISPERSIE#Răspândim Idei.

10579994_1489333351308338_1078262874404857703_nInterviu cu Adrian Dohotaru: „Ma gandesc la primul botez laic din spatiul romanesc!”

Adrian Dohotaru este o asociere intelectuală reușită, activist civic, istoric, jurnalist și scriitor: „Îmi place să citesc, să fac mişcare (alergare prin parcuri şi păduri, sporturi de echipă, plimbat cu biţa), să beau alături de prieteni cafea ori bere în centrul Clujului. Aş vrea să alerg la un maraton la Polul Nord la -30 grade, însă aş avea nevoie de cel puţin 10.000 de euro ca să particip. Poate mă ajutaţi. Ştiu, aş fi al doilea român în alergare la Pol, dar cred că aş povesti mai bine cum e cu Marele Alb-Albastru. Am 32 de ani şi m-am născut în aceeaşi zi cu Hitler, constelaţie fatidică ce îmi atenuează opţiunile radicale de stânga”. 

Adrian, veșnic inovator și surprinzător în activitățile sale ne-a răspuns la mai multe întrebări, într-un interviu care are ca temă centrală cultura.

ungurInterviu cu Neseriosu: „In 2015, umorul este un lux pe care nu multi si-l pot permite!”

Vlad Ungur, „Neseriosu” este jupânul paginii Neserios de Meserie și administratorul blogului neseriosu.ro

Bloggerul clujean este recunoscut și apreciat pentru umorul prezentat, un umor inteligent dar necenzurat, un umor simplu, format din glume grele. Vă invităm să-l cunoașteți mai bine.

10929209_1556985787880967_1834483380224788839_nInterviu cu Szakats Istvan: „Creăm contexte culturale, care sunt pretexte pentru socializare si resocializare”

Szakáts István este preşedintele Fundaţiei AltArt, unul dintre liderii societății civile din Cluj-Napoca.
István este recunoscut pentru implicarea sa în campanii sociale, precum cea de la Pata Rât sau anti-RMGC. Alături de reprezentanții SRM a organizat acțiunea Occupy Conti, fiind cunoscută și implicarea sa în consolidarea sectorului cultural independent.

Activistul civic ne-a dezvăluit câteva dintre noile proiecte pe care le va sprijini în viitorul imediat.

6677_461190510619665_1419976283_nInterviu cu Stefan Farrell, Regele Modelingului din Transilvania

Ștefan Farrell, Regele Modelingului din Transilvania, așa cum este numit în industrie, a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări despre experiența sa în domeniu, City Models și despre școala de modele New Face.

Experiența, puține vorbe și multe fapte reprezintă câteva cuvinte cheie pentru întreaga activitatea profesională a talentatului Ștefan Farrell și a aventurii sale în lumea atât de fierbinte a modelingului.

ae4Andu Anches|Krepuskul: „Publicul rock din Cluj e cel mai tare!”

Krepuskul infiintata in 2005 este una dintre cele mai cunoscute trupe de rock din underground-ul clujean.

Alexandru Anches zis Andu, bassistul si vocalul trupei de rock Krepuskul, a avut amabilitatea sa raspunda la mai multe intrebari despre istoria formatiei, concertele la care a participat in Romania si in stainatate, dar si cateva informatii despre urmatorul lor album. Citește Interviul!

992994_1378279792390314_2139202307_nLiviu Alexa: Meseria de jurnalist este pasiune pura

DISPERSIE#Răspândim Idei vă oferă un interviu în exclusivitate cu jurnalistul clujean Liviu Alexa.

„Meseria asta este pasiune pură. Eu mă trezesc noaptea cu o idee de anchetă în cap sau cu un început de editorial și mă ia cu tremurici. Până nu închid subiectul, nu stau liniștit” pentru a citi interviul integral, click aici !


10846275_610908072347167_1937359640023943412_nAlexandra Felseghi & Diana Buluga: „Toate lucrurile importante pornesc la inceput dintr-o joaca”

„Create.Act.Enjoy este o aventură. Iar o aventură presupune curaj, iniţiativă şi optimism: cinci tineri, de profesie actori şi regizori de teatru şi film, care s-au întâlnit în 2011 şi au început să lucreze împreună”este descrierea Create.Act.Enjoy pe pagina de FB.

Regizorul Alexandra Felseghi și actrița Diana Buluga ne-au răspuns la câteva întrebări despre proiectul cultural de succes care l-au început acum trei ani. Citește Interviul!

270617_10201013374710289_35734039_nFondatorii TEATROEM: „Scopul este dezvoltare profesională, căutarea, jocul”

Teatroem este o companie de teatru privata şi independentă de finanţele publice care a apărut oficial din iulie 2012, neoficial din luna ianuarie a aceluiaşi an.

Clujulcultural.ro în parteneriat cu Asociaţia Dispersie a realizat un interviu cu echipa Teatroem, in cadrul unei serii de interviuri cu actori ai zonei de teatru independent.

1454982_969270629765193_401577554734153990_nI`m the Trip: „Rock-ul alternativ va fi tot timpul la inceput”

Formatia I’m The Trip, infiintata in 2012 este una dintre cele mai apreciate trupe de rock alternativ din Sibiu, cunoscuta mai ales in ultimul an si in restul Transilvaniei.

I`m the Trip s-a format din dorinta de a completa scena muzicala din Sibiu cu elemente de rock modern, rezultand intr-un gen muzical alternativ a carui influente principale vin din grunge, punk, desert rock iar membrii trupei au avut amabilitatea sa ne raspunda la mai cateva intrebari.

10450455_10202053418122526_5323520261567778593_nAndi Vanca:Electric City este fratele mai mic al Electric Castle”.

Chase&Status, Akua Naru, Kollektiv, All About The She, Urma, Grimus, Morcheeba sunt doar câteva nume care ne vor dezgheța iarna someșană în acest an iar Electric City promite să fie un concept de 5 stele pentru industria de entertainment locală.

Andi Vanca, PR-ul Electric Castle și implicit Electric City ne-a răspuns la câteva întrebări fulger, în miezul unei ierni atipice. Well…Click aici!

10701983_1414182158820925_2133165300274886084_nInterviu SNOBLESSE OBLIGE: Trebuie sa fim aventurosi in aceasta fascinanta cultura a barului

Între cele două sărbători ale  zăpezii, DISPERSIE#Răspândim Idei vă redă un interviul exclusiv, cu profesorul Casian Popa, coordonatorul site-ului SNOBLESSE.

Site-ul este prima și unica platformă web din România care ne învață când, cum și ce să bem inteligent. Citește Interviul!

1376432_843582835672969_2521739500495640942_nDJ Hefe/COMA: „Apreciem fiecare moment al acestei calatorii!”

COMA, una dintre cele mai iubite trupe de rock alternativ din Romania ne-a acordat un interviu, prin Răzvan Rădulescu/Dj Hefe.

Coma a luat naștere în anul 2000 dupa ce câțiva membrii din trupele Daft Allison și Skaburger și-au unit forțele pentru a pune pe picioare Coma iar legat de nume… Click aici  pentru a citi interviul 🙂

1229972_4644462288226_1968753775_nInterviu cu Pleș Ioan|Durusa Summer Hills

Muzică bună, oameni frumoși, peisaje de poveste și o serie de activități plăcute ce pot fi făcute pe timpul zilei. Cam așa am sună descrierea sumară a festivalului Durușa Summer Hills, un festival open air ce are loc în mediul rural moroșean și combină de minune muzica și artă cu peisajele zonei.

Summer Hills este cel mai indicat loc pentru un sfârșit de vară cât mai frumos, motiv pentru care am stat de vorbă cu Pleș Ioan, unul dintre organizatorii festivalului, pentru a afla mai multe detalii despre ce înseamnă de fapt Durușa.

10487475_10202537213490821_3458573215345000207_nInterviu cu Cornel Marian Hoza, președintele Beard Brothers.

De aproape un an, in peisajul clujean si-a facut aparitia un ONG care ne indeamna pe toti sa fim mai buni, demarand o serie de campanii menite sa responsabilizeze societatea in care traim si sa ii ajute pe cei care au nevoie de sustinere. Pentru ca se apropie aniversarea lor si sunt pe punctul de a lansa o noua campanie, i-am luat un interviu presedintelui ONG-ului Beard Brothers, Cornel Marian Hoza.

1979524_774118079284019_55613159_nInterviu – Adrian Pașalega|Soimii Patriei si povestea discului fermecat

În general, în România dacă spui cuiva că joci frisbee majoritatea vor crede că ai iesit cu câinii la plimbare în parc și le arunci un disc.  Da, intradevar poți să faci și acest lucru însa noi vom povesti mai departe despre un sport ce se joacă cu un frisbee și are denumirea oficiala de Ultimate.

Pentru a afla mai multe despre acest sport, regulile sale și răspândirea sa atât în lume cât și în România, am stat de vorbă cu Pașalega Adrian, căpitanul echipei Șoimii Patriei, prima echipă de Ultimate înființată la noi în țară, si care se antrenează în Cluj-Napoca.

526482_346467085483765_557945819_nInterviu cu Dorin Marcu/Diamonds are Forever

„Pe langa bine cunosctul film din seria James Bond, Diamonds Are Forever este si o formatie de metalcore. Probabil ulterior ma va intreba ce e acela metalcore… Cred ca in ziua de azi lumea este tot mai informata, iar daca nu a auzit de noi, e suficient sa ii spun unde ne poate urmari. Ramane singur sa decida daca suntem sau nu pe gustul lui!” ne-a declarat Dorin Marcu într-un interviu elite pentru DISPERSIE#Răspândim idei.

10402887_241051956103171_1652728411061412754_nInterviu cu Mircea Petrule, manager la Teatrul Lool

„Teatru LooL a apărut din nevoia (de activitate) și dorința (de a crea un business de succes), după moartea filialei Companiei Naționale de Teatru “ArCa LuI nOe” din Cluj, din care eu făceam parte (și pe care o coordonam).

Am copt Teatru LooL într-o seară, acasă la bunicii mei, cu ajutorul a 2 litrii de vin. Scrisesem până dimineață un plan de peste 40 de pagini” spune dl. Petrule, într-un interviu cu și despre teatru! Citește interviul!