Pregătiri de iarnă – Programul lunilor noiembrie-decembrie la MiniREACTOR

Vacanța de iarnă e aproape aici. Cum era de așteptat, și MiniREACTOR se adaptează la vreme și propune spectacole despre pinguini, oameni de zăpadă, crăiese ale zăpezii și anotimpuri. Și pentru că peste tot în jurul nostru copacii trec printr-o transformare, vorbim despre păduri fermecate. Iar pentru că a avut premiera doar luna trecută și tema toleranței e mereu actuală, revine și Harababura roz-albastră.

Pentru copii mai mici sau mai mari, porțile MiniREACTOR rămân deschise încă șase săptămâni înainte de Crăciun, cu povești care să țină de cald în zilele reci ce urmează.

PROGRAMUL DETALIAT AL LUNILOR NOIEMBRIE-DECEMBRIE

 PINGUINUL COLORAT | sâmbătă, 4 noiembrie | ora 11:00 și ora 12:30

Un spectacol cu și de Florin Suciu-Buh și Silviu Ruști

Cum ar fi dacă te-ai uita în oglindă și ai observa că dintr-un accident ai devenit, pur și simplu… roz? Fetița–pinguin, Lia este pusă la mare încercare când e tachinată de celelalte animăluțe din cauza noului aspect. Este oare culoarea mai presus decât prietenia? Compania Magic Puppet vă invită să urmăriți un spectacol nonverbal cu marionete care îi învață pe copii că a fi diferit nu e ceva greșit.

 O producție a Companiei Magic Puppet

Recomandat copiilor: 3+

 PĂDUREA FERMECATĂ | sâmbătă, 11 noiembrie | ora 11:00 și ora 12:30

Distribuție: Andreea Bolovan, Andra Ștefan

Retroproiecții și background design: Maria Brudașcă

Suport creativ și tehnic: Siviu Cotiușc, Fabien Monestier

Muzică: Kenny MacLeod

Spectacolul este un moment de teatru de păpuși, care-și propune să-i aducă pe prichindei mai aproape de natură. Copiii vor face cunoștință cu pădurea și cu prietenii ei și vor afla ce daruri are codrul pentru oameni și cât de importante sunt acestea pentru echilibrul mediului care ne înconjoară. Povestea se deapănă printr-o îmbinare de mijloace artistice care țin de teatrul de păpuși clasic cu proiecții experimentale. Astfel se sugerează ideea de lume fantastică în care orice e posibil. Doi copii, o provocare și o pădure misterioasă. Așa începe călătoria unui băiețel printre tainele și ființele unei păduri magice. După multe peripeții și încercări năzdrăvane, copilul descoperă secretele pădurii.

O producție a Asociației Bafi

Recomandat copiilor 4+

ANOTIMPURILE |sâmbătă, 18 noiembrie | ora 11:00 și ora 12:30

Text inspirat din fabule și povești internaționale adaptat de Dana Bonțidean

Distribuție: Enikő Takács, Dana Bonțidean, Lucian Rad, Călin Mureșan

Scenografie: Sandu Marian

Lumini și sunet: Leonard Viziteu / Călin Negrea

Regia: Dana Bonțidean

Totul se subordonează principalei propuneri: trecerea timpului. Dincolo de semnificațiile deduse din text, această trecere a timpului are un efect special și se realizează cu multă candoare, poezie și fantezie. Regia anima totul: cuvânt, actor, păpușă. Astfel, ieșirea actorului-mânuitor din vechea convenție (de după paravan) nu mai surprinde pe nimeni. Decorul se îmbină armonios cu păpușile, atent și ingenios concepute de Sandu Marian, un scenograf de excepție. Nu vă dezvălui mai mult… Veniți să vedeți căderea unei frunze?

O coproducție a Companiei AnimaArt

Recomandat copiilor 2+

HARABABURA ROZ-ALBASTRĂ | sâmbătă, 25 noiembrie | ora 11:00 și ora 12:30

de Dorina-Grațiela Aolăriți
dramatizarea: Ana Cucu-Popescu
regia: Palocsay Kisó Kata
scenografia: Forró Ágnes
distribuția: Raluca Mara, Cătălin Filip, Bianco Erdei și Paul Popa

Harababura Roz Albastră este un spectacol pentru copii care îi poartă pe micii spectatori într-o lume nu foarte indepărtată de a lor, dar care e, totuşi, o lume în care şi cele mai neaşteptate dorinţe se împlinesc dacă sunt auzite de cine trebuie, o lume în care greşelile sunt încurajate, şi nu blamate, o lume unde învăţăm importanţa diversităţii. Participând la acest spectacol învăţăm că „important” nu e un cuvânt universal-valabil, că ceea ce e important pentru mine poate fi mai puţin important pentru altcineva, că lumea e plină de milioane de culori frumoase, care aşteaptă să fie descoperite şi că avem nevoie doar de puţină deschidere pentru a le vedea.
O producție MiniREACTOR

Recomandat copiilor 4+

CIPI ȘI MOȘ CRĂCIUN |sâmbătă, 9 decembrie | ora 11:00 și ora 12:30

Dramatizare după Fodor Sandor

Cu: Florin Suciu Buh și Silviu Ruști

Croitorie: Mariana Bradea

Scenografie: Vasile Oros și Ideart

Păpuși: Florin Suciu Buh

„Cipi și Moș Craciun”, un spectacol după cunoscuta poveste ”Cipi, acest pitic uriaș”, de Fodor Sandor.

Vă invităm să faceți cunoștință cu Cipi și prietenii săi și să râdem împreună de ce năzbâtii fac aceștia. Spectacolul este destinat tuturor vârstelor, fiind o comedie atât pe gustul copiilor cât și pe gustul adulților. ”Cipi și Moș Craciun” va stârni hohote de râs în rândul spectatorilor. Este un spectacol pozitiv cu o puternică tentă moralizatoare, iar copiii vor învață într-un mod hazliu despre importantă adevărului, despre hărnicie și prietenie. Spre deosebire de alte spectacole de păpuși, muzică și efectele sonore ale acestui spectacol sunt create live.

O producție Magic Puppet

Recomandat copiilor 3+

 CRĂIASA ZĂPEZII |sâmbătă, 16 decembrie | ora 11:00 și ora 12:30

Adaptare după un text de H. Ch. Andersen

Scenografia: Sandu Marian

Regia: Dana Bonțidean

Distribuția: Eniko Takacs, Leonard Viziteu, Dana Bonțidean

Un spectacol feeric, scene și personaje cu mare încărcătură emoțională, care se luptă cu ele însele pentru a ajunge la adevăr, la un echilibru. Și acest echilibru se află în fuga de singurătate. Gherda și Kay s-au regăsit, nu mai sunt singuri. Vă așteptăm să le cunoașteți povestea.

O producție a companiei AnimaArt

Recomandat copiilor 3+

________________________________

Mai multe detalii despre programul Mini Reactor puteți găsi pe pagina noastră de facebook – https://www.facebook.com/mini.reactor.5  sau pe site-ul www.reactor-cluj.com.

Rezervări: http://www.reservr.net/u/reactor