Superlativul sextet vocal The King’s Singers vine la Cluj!

Un nou concert extraordinar marca Notes&Ties îi aduce pe cei șase cântăreți al celui mai celebru ansamblu a capella, The King’s Singers din Anglia. Marți, 3 octombrie la ora 19, în Auditorium Maximum din Cluj-Napoca, contratenorii Patrick Dunachie și Timothy Wayne-Wright, tenorul Julian Gregory, baritonii Christopher Bruerton și Christopher Gabbitas, basul Jonathan Howard, aduc pe scena clujeană un repertoriu muzical divers, așa cum și-au obișnuit publicul din întreaga lume.

The King’s Singers a luat ființă oficial la 1 mai 1968, atunci când și-au făcut debutul londonez la Queen Elizabeth Hall. Grupul avea în componență absolvenți ai studiilor corale de la King’s College din Cambridge care, imediat după succesul de la Londra, au început colaborările cu instituții de prestigiu precum BBC, companii de discuri, și chiar compozitori contemporani și aranjori care au contribuit la lărgirea și îmbogățirea repertoriului interpretat. Anii ’70 au adus numeroase concerte în Marea Britanie și Europa, dar anul 1972 a fost cel care a marcat succesul lor mondial, printr-un turneu de 35 de concerte în Australia, Noua Zeelandă, concerte în Africa de Sud, Canada și America.

În ultimii 48 de ani The King’s Singers au interpretat mii de concerte în întreaga lume, în unele din cele mai celebre săli de concert, de la Royal Albert Hall, Londra la Opera House din Sydney și Carnegie Hall din New York. Câștigători ai două premii Grammy, un Emmy și un loc de onoare în ”The hall of Fame” al revistei Gramophone, The King’s Singers sunt ambasadori ai excelenței muzicale pe întreg mapamondul. Noutatea pe care a adus-o ansamblul a capella The King’s Singers în anii ’70, a fost celebrarea muzicii pop, nu doar a celei clasice, o muzică neabordată până atunci de ansamblurile corale. Această trăsătură și-au păstrat-o și cultivat-o până în zilele noastre, astfel că repertoriul celor șase cântăreți include numeroase lucrări din diverse genuri, special aranjate pentru ei. Mai mult decât atât, ansamblul a colaborat în permanență cu compozitori contemporani precum Sir John Tavener, Toru Takemitsu, John Rutter, Luciano Berio, Nico Muhly, György Ligeti și Eric Whitacre. Grupul vocal The King’s Singers și-a asumat misiunea de a răspândi bucuria interpretării vocale, astfel că susțin și ateliere și cursuri de măiestrie în lume în fiecare sezon.

Biletele se pot cumpăra de la Librăria Bookstory (Bd. Eroilor, nr. 6-8), de la Agenția Wens Tour (Bd. Eroilor, nr. 10) de la Agenţia Teatrală (Piaţa Ştefan cel Mare, nr. 14) şi online: https://goo.gl/ay6PqZ

Organizator: Asociaţia Culturală „Notes&Ties”

Partener principal:  Opera Națională Română Cluj-Napoca

Powered by Endava

Parteneri: Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, Universitatea Babeș-Bolyai, VIVO! Cluj-Napoca

Sponsori: SDL, Luca Prest, Chic Ville

Parteneri media: TVR Cluj, Radio România Muzical, Radio Cluj, Radio Domeldo, Făclia de Cluj, Cluj.com, Dispersie, ilikecluj.ro