World Whisky Day in Romania – Cluj 2016

În fiecare an, pe întregul glob, în a treia sâmbătă din luna mai au loc evenimente care marchează Ziua Internațională a Whisky-ului. Devenit fenomen global, în România are loc pentru prima oară în acest an la inițiativa echipei din jurul blogului snoblesse.ro

Evenimentul ”World Whisky Day in Romania – Cluj 2016” va angrena două localuri familiare atât cu specificul whisky-ului cât și cu ce înseamnă cultura pub-ului: O’Peter’s Irish Pub și O’Beer Irish Pub. Aici sunt programate trei tipuri de activități legate de whisky:

– un Masterclass: How to choose and enjoy whisky like a gentleman”;

– o degustare: „Independent Distillers Premium Whisky”;

– Whisky Party, cu tema: ”Votează cea mai proastă sticlă de whisky

World Whisky Day a fost gândit de fondatori ca un prilej de bucurie în timpul căruia toți să încerce o înghițitură și să celebreze ”apa vieții” (uisge beatha – aqua vitae – whisky). Evenimentele au loc în același timp pe tot globul, însă1557526_792036127479633_43127959_n iubitorii de whisky sunt încurajați să genereze ei înșiși evenimente acolo unde consideră că pot aduce bucuria și prietenii la un loc. De fapt, World Whisky Day este o zi a acceptării asta însemnând orice fel de whisky/whiskey de oriunde ar proveni acesta.

Astfel a pornit inițiativa snoblesse.ro prin care whisky-ul este pus pe harta României, pentru prima oară conectat la un eveniment global. Echipa de la snoblesse.ro are drept principal obiectiv ridicarea standardele serviciilor HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Cafenele) din România, dar și de a familiariza consumatorii români și străini cu rafinamentul și regulile savurării responsabile a a băuturilor.