Muzica și dansul au avut mereu puterea de a aduce  oamenii împreună și puterea de a transmite un mesaj atât de puternic încât să poată să bucure, să emoționeze, să sensibilizeze dar și să întărească anumite stări.

Atunci când dorința de a dansa este mare și dorești să o pui în practică în termeni cât mai profesioniști, ai nevoie de instructori pe măsură. Am ales să vorbesc cu Adrian Tîrt, fondator și coregraf al școlii de dans “Sonrisa”, pentru a putea afla care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a te înscrie la această școală dar și care sunt oportunitățile acesteia.

Maria Boer: Ce v-a determinat să vă deschideți propria școală de dans?

Adrian Tîrt: Principalul motiv este dorința de a împărtăși și cu alții experiența noastră de peste 15 ani de dans! În tot acest timp am reușit să strângem un bagaj destul de mare de informații, experiențe și premii, iar asta ne-a făcut să punem pe roate un întreg sistem de cursuri, petreceri și bineînțeles, un loc unde oamenii să își petreacă timpul liber sănătos și distractiv.

Maria Boer:  Cât de greu a fost să puneți pe picioare acest proiect?

Adrian Tîrt: Ca orice început, a fost destul de solicitant, însă, am fost conștienți de eventualele riscuri. Cred că pasiunea foarte mare pentru dans ne-a mobilizat și iată, am reușit să trecem peste toate situațiile neplăcute bucurându-ne acum de un foarte mare succes.

Maria Boer: Ne puteți realiza o scurtă descriere a antrenorilor?

Adrian Tîrt: Tatiana și Adrian s-au cunoscut în urmă cu 9 ani pe ringul de dans și de atunci foarmează o pereche atât pe scenă cât și în viața de zi cu zi. Se numără, de altfel, printre cei mai valoroși instructori, performeri și dansatori din țară și asta datorită performanțelor pe care au reușit să le obțină atât în țară cât și peste hotare. Seriozitatea și perseverența sunt asul lor din mânecă, iar abordarea stilurilor precum salsa on1/salsa on2, bachata, kizomba, ballroom îi fac să fie niște dansatori compleți.

Judit și Paul au cochetat cu dansul de performanță de la vârsta de 9 ani. Datorită setei incurabile pentru inspirație și evoluție, au continuat în toți acești ani la dezvoltarea proprie prin participarea la seminarii, workshopuri, concursuri și festivaluri naționale și internaționale iar acum se pot mândri că stăpânesc peste 20 de stiluri de dans.

Maria Boer : Care sunt stilurile de dans care se practică în Sonrisa Dance Center?

Adrian Tîrt: În principiu ne axăm pe fenomenul care a cucerit întreaga lume: salsa, bachata si kizomba, dansuri pe care le poți dansa oriunde, ușor, liber și confortabil. Pe cei care iși doresc o coregrafie pentru dansul mirilor, îi intâmpinăm cu idei originale și cele mai bune sfaturi pentru un dans cu care să fure privirea invitaților.

Maria Boer: Care sunt obiectivele pe care doriți să le realizați în acest proiect an de an?

Adrian Tîrt: Pentru că ne place să ne luăm munca în serios, ne propunem să oferim calitate atât din punct de vedere al predatului cât și al dansatului. Vrem ca toți cei care ne calcă pragul să învețe să danseze bine, să zâmbească alături de noi și să îi facem să se îndrăgostească de dans.

Maria Boer: Ce reprezintă pentru voi combinația muzică-dans?

Adrian Tîrt: Pentru noi atât muzica cât și dansul, pentru ca una fără alta nu se poate J,  este cea mai bună alternativă de exprimare, de bucurie și de frumusețe. Cu aceste două ingrediente ai șansa să îți exprimi sentimentele într-un mod armonios și efectiv să ai o stare de bine!

Maria Boer: Cu ce se diferențiază Sonrisa Dance Center față de alte școli de dans?

Adrian Tîrt: Mereu am spus că este bine să îți alegi școala de dans în funcție de performanțele instructorilor pentru că de acolo pleacă totul. Suntem seriosi, avem informații și experiență și ne plac oamenii! Mai mult de atât, suntem printre puținele școli din țară care au activitate foarte mare: evenimente, concursuri, festivaluri și workshopuri susținute de noi în toată lumea.

Maria Boer: La ce se pot aștepta doritorii de dans în momentul în care pășesc în această școală?

Adrian Tîrt: Daca aleg școala de dans Sonrisa, atmosfera caldă și profesionalismul nostru îi vor întampina de la primul pas. Restul o să vină pe parcurs în funcție de cât de deschis este fiecare dintre ei.

Maria Boer: Care sunt principalele lucruri pe care trebuie să le știm despre voi înainte de a ne înscrie?

Adrian Tîrt: Cel mai important este să aflați unde este adresa școlii de dans J Suntem deschiși pentru fiecare dintre voi și cred că cel mai bine este să le descoperiți pe parcurs. 

Maria Boer: Considerați că vârsta reprezintă un atuu/imperiment pentru a obține rezultatele dorite?

Adrian Tîrt: Dacă ești entuziast și muncești suficient de mult poți avea rezultate remarcabile într-un timp foarte scurt indiferent de vârstă, trebuie doar să dansezi cu sufletul și bineînțeles să faci sacrificii pentru scopul tău.

Maria Boer: Unde doriți să ajungeți peste câțiva ani cu această școală?

Adrian Tîrt: Vrem să ne menținem în top, să muncim și să ne perfecționăm continuu pentru a putea transmite asta și celor care vor să vină să învețe de la noi. Vrem să ajungem pe cât mai multe scene ale lumii iar prin toate performanțele noastre să audă cât mai mulți de noi.

Maria Boer: Un mesaj pentru cei care încă nu sunt hotărâți dacă să ia sau nu parte la cursurile de dans ale școlii Sonrisa Dance Center.

Adrian Tîrt: Dacă vrei să te dezvolți personal sau social, dansul este cel care îți poate deschide ușile pentru o stare de bine, încredere, optimism, relaționare și frumusețe.