1439482292_11815969_1046363378737779_9185085_nDupa o editie legendara, in care farmecul ploii a intarit comunitatea Electric Castle, festivalul organizat in Versailles-ul Transilvaniei, Castelul Banffy de la Bontida, isi propune in 2016 cateva schimbari, care confirma interesul oficialilor evenimentului de a pastra, consolida comunitatea si de a imbunatati anual organizarea celui mai important festival de muzică din România.

Andi Vanca, PR Managerul Electric Castle ne-a dezvaluit cateva noutati ale editiei a IV-a a Electric Castle.

Andreea Popescu: Primele trei editii ale fenomenului EC s-au bucurat de un real succes iar organizatorii au fost pe masura `electricilor` prezenti la eveniment. Chiar si in conditii meteorologice dificile, comunitatea EC a ramas unita. In 2016 doriti sa mutati evenimentul din iunie in iulie. De ce ?

Andi Vanca: Da asa este, festivalul se va desfasura intre 14-17 iulie. A fost o decizie luata de echipa EC dupa ce foarte muti fani ne-au cerut asta. In iunie sesiunea se termina iar sansele de a ploua scad simtitor.

Andreea Popescu: Totusi ploaia din 2015, in mod paradoxal, a promovat festivalul…

Andi Vanca: Ploaia a intarit foarte mult comunitatea EC. Oamenii au venit acolo doar sa traiasca experienta EC iar ploaia ne-a ofeirt o mediatizare mare.

Trebuie sa recunosc ca si modalitatea in care presa a transmis mesajul evenimentului a fost o surpriza extrem de placuta, « desi ploaie la EC lumea se distreaza »

Andreea Popescu: Bun. Cu ce veniti nou in 2016? Care sunt surprizele editiei a IV-a ?

Andi Vanca: In primul rand mai apare o scena, zonele de camping vor fi mai numeroase, pentru noi confortul celor prezenti fiind important. De asemenea vom avea parte de mai multe activitati pe timpul zilei. La imbunatatirea experientei EC se lucreaza zi de zi, timp de un an, practic de a doua zi de cand incheiam festivalul anterior.

Andreea Popescu: Morcheeba, Die Antwoord, Thievery Corporation, Bonobo, Dub FX, DJ Fresh, Gramatik, Prodigy sunt cateva entitati culturale grele pe care le-ati adus in Transilvani. Cum ganditi line-up-ul din 2016 ?

Andi Vanca: Avem o lista de artisti pe care ii dorim iar in zilele acestea am inceput dicutiile pentru line-up-ul de anul viitor. Cu siguranta vom avea un line-up cu artisti mari si asteptati de public.

Andreea Popescu: Ce face echipa Electric Castle pana in iulie 2016 ? Va implicati si in festivalul de traditie din Cluj, Delahoya…

Andi Vanca: Pe langa festival vom avea 10 petreceri de promovare in Iasi, Cluj, Bucuresti si Timisoara, in martie organizam a doua editie a Electric City in Cluj iar acum, in septembrie, vom fi parteneri ai celui mai vechi festival in aer liber din Romania, Delahoya.
Am decis sa ne implicam pentru ca este un festival care a fost neglijat in ultimii ani si merita salvat. Anul acesta ne vom implica la nivel de comunicare si sprijin logistic iar in 2016 sutinerea noastra va fi 100% !

Andreea Popescu: Care este propunerea de slogan EC in 2016 ?

Andi Vanca: Sloganul de anul viitor ramane “We are the people” pentru ca anul acesta, alaturi de fani am demonstrat inca odata ca EC este despre oameni si pentru oameni, o experienta pe care toti participantii la festival o traiesc si vrem ca totul sa fie in continuare pentru si despre fani.

Andreea Popescu: In ultimii ani, conceptual EC a lansat cativa artisti regionali\nationali. Dj SHVR e un exemplu. Cum continuati aceasta traditie?

Andi Vanca: Intotdeauna cand am proiectat line-up-ul ne-am gandit sa fie artisti cunoscuti dar am luat in considerare si artisiti talentati dar mai putin cunoscuti, in special artisti/dji romani.

Si in 2016 vom pregati ceva pentru artisti autohtoni, pentru ca o parte importanta a comunitatii EC sunt muzicienii si DJii din Romania.

Andreea Popescu: La cati spectatori va asteptati in 2016?

Andi Vanca: Prezenta de anul viitorul va trece 100.000 de « electrici » dintre care foarte multi straini.

Andreea Popescu: Ce inseamna Castelul Banffy pentru voi si cum contribuiti la reabilitarea acestuia?

Andi Vanca: Fanii si Castelul Banffy sunt sufletul Electric Castle.

In fiecare an donam o suma de bani catre Transilvania Trust, cei care administreaza castelul.

Anul trecut s-au refacut caile de access si s-a podit interiorul Castelului iar anul acesta se vor face multe lucrari de restaurare in zona fostelor grajduri si ale cladirilor adiacente.

Anul viitor vrem sa protejam curtea Castelului Banffy si ne gandim la solutii de protejare a gazonului.

Andreea Popescu|Dispersie: Multumesc Andi pentru timpul acordat si mult succes pentru tot ceea ce va propuneti sa faceti in perioada urmatoare.

Electric Castle este cel mai important festival din Romania, care a mutat muzica electronica si concertele live pe scenele indoor sau in aer liber ale unui castel. Prin intregul sau concept Electric Castle isi propune sa revolutioneze modul prin care tinerii interactioneaza cu muzica.

Electric Castle a fost pe lista scurta a European Festival Awards la categoria Best Medium Size Festival, fiind considerat unul din primele 10 festivaluri din Europa, la aceasta categorie.