The ChocoFlenders este o formație de indie/pop/rock din Cluj-Napoca ce a fost formată în anul 2019 și este trupa care a câștigat competiția Battle of the Bands by Rock the Camp. Dispersie a stat de vorbă cu Andrei Ionescu, solistul formației.

Andrei Ionescu este din Timoșoara, unde a studiat la Facultatea de Muzică, iar acum s-a stabilit la Cluj-Napoca și a început alături de colegii săi (Alex Silvestru – chitară, Iulian Cîmpian – bass și Gabriel Koka – tobe și vocal) pun bazele unei cariere muzicale.

Bianca@DISPERSIE.ro: Cum vezi lumea muzicii rock clujeană?

Andrei Ionescu: Am venit la festivalul Rock the Camp deoarece am văzut că înflorește, am văzut multe trupe bune și am observat că aici în Cluj multe trupe se învârt în jurul rock-ului.

Bianca@DISPERSIE.ro: De ce ați ales muzica rock?

Andrei Ionescu: Eu m-am apucat de muzică deoarece am vrut să transmit ceva și considerându-mă cel puțin un orator (calitate pe care am moștenit-o din familie), am considerat că așa pot transmite oamenilor viziunea mea asupra vieții. În principiu, cred și sper că orice artist face asta.

Bianca@DISPERSIE.ro: Trebuie un anumit grad de cultură pentru a simți cu adevărat muzica rock. Festivalurile de muzică comercială adună mii de oameni. Cum crezi că ar putea fi educat publicul să înceapă să aprecieze mai mult muzica rock?

Andrei Ionescu: Ar trebui să înceapă în primul rând și de la artiști. Artiștii ar trebui să se gândească ce ar vrea oamenii să asculte, să se pună în pielea oamenilor. Ar trebui să se autocritice, deoarece autocritica este foarte bună. Ar trebui să se întrebe dacă sună bine. Într-adevăr, ne influențează muzica din trecut, dat asta nu e tot. Ne influențează și oamenii pe care îi vedem zi de zi. Ei sunt inspirația noastră. Ar trebui să ne uităm în jurul nostru și să ascultăm mai mult ce vor oamenii. Ei ne vor spune fie direct, fie indirect, ce dorește sufletul lor. Și așa putem să educăm publicul, răspunzând la nevoilor lor sufletești.

Bianca@DISPERSIE.ro: Festivalul Rock the Camp este la început de drum. Crezi în acest proiect?

Andrei Ionescu: Mă bucur foarte mult că am avut șansa să facem parte din line-up-ul festivalului Rock the Camp. Are un potențial foarte mare și cred că va continua.

Bianca@DISPERSIE.ro: Cum te simți că ai urcat pe aceeași scenă pe care au urcat și nume consacrate?

Andrei Ionescu: Sunt super entuziasmat. Cu o parte am reușit să mă cunosc, dar cu o parte nu, iar Rock the Camp mi-a oferit această șansă. Să cunosc oameni din industrie, să particip la discuții interesante și să fiu martorul unor momente inedite.