Cezar Lungu actor și fondator al companiei de teatru gestual, acrobație și jonglerie Famous Art, reprezintă mașinăria de zâmbete în stare pură. Și-a urmat visul încă de la 16 ani, reușind prin perseverență să dea naștere a ceea ce numim astăzi Famous Art. Împarte acest vis cu doritorii de a cunoaște acest domeniu frumos al artei, oferindu-le șansa să creeze și să investească în ei pentru a deveni cei mai buni artiști alături de una din acele companii de divertisment din România.

Gabriel Horia: Ce este FAMOUS ART?

Cezar Lungu: „Ca orice poveste începe cu ”A fost odată…” un tânăr care a dorit ceva mai mult de la viață…. Așa a luat naștere FAMOUS Art, practic o proiecție sentimentală, o dăruire de sine în numele artei, care în urma a opt ani de muncă autodidactă s-a materializat într-un vis ce va fi lăsat moștenire din generație în generație.

În termeni generali FAMOUS Art este o companie de teatru gestual, acrobație și jonglerie care aduce publicului, pe cele mai inedite și neconvenționale scene, spectacole aflate la granița dintre real și imaginar”.

Gabriel Horia: Ce vă recomandă? Puteti să ne numiți trei caracteristici ale activității dumneavoastră?

Cezar Lungu: „Avem câteva principii după care ne ghidăm și de la care nu ne abatem : CALITATEA – ne definește, este unul din aspectele apreciate de colaboratorii noștri, DIVERSITATEA – reușim prin serviciile noastre să acoperim toate domeniile artistice, de la decoruri personalizate, la spectacole pe car alegoric sau parăzi cu personaje fantastice, păpuși uriașe, mascote, și alte personaje venite parca dintr-o lume a fanteziei si a poveştilor! Nu în ultimul rând INVESTIȚIA – investim timp 24/24 și nu e doar o expresie, investim răbdare, muncă, efort fizic și psihic și de cele mai multe ori pentru a ajunge la nivelul calitativ specific companiei, investim resurse financiare care uneori întrec bugetul prestabilit.

Datorită unicității perfectibile a fiecărui eveniment, pe parcursul anilor am avut numeroase colaborări cu firme private, participări la evenimente – de la botezuri, petreceri aniversare, promovare de brand-uri, până la târguri sau festivaluri importante de artă, astfel, Famous Art a oferit acea ”gura de aer” și totodată a prins tot mai mult contur și a crescut de la un eveniment la altul, si paradoxal în același timp, a lăsat mereu ,,uși” deschise pentru colaboratori vechi și noi prin ideile noastre neconvenționale”.

Horia|DISPERSIE#Răspândim Idei: Cluj-Napoca este capitala culturală a României. Care este publicul țintă, având în vedere multitudinea de entități culturale?

Gabriel Horia:„Datorită varietății de servicii și capacității noastre de a ne adapta oricăror cerințe, acaparăm toate segmentele de public, de la cei mici la cei mari, de la cei mai sofisticați, la cei mai rafinați, de la cei indeciși la cei mai preciși. Văzând reacțiile publicului de pretutindeni, realizăm că arta nu se rezumă unui anume segment de public, aprecierile le primim în egală măsură atât de la tineri cat și de la cei aflați la a doua tinerețe. Pentru fiecare există o ”versiune” Famous Art, care să se potrivească aproape ca o mănușă cu dorințele și așteptările acestora”.

Gabriel Horia: Feedback-ul de până acum este încurajator?

Cezar Lungu: „Încet dar sigur am ajuns să ne construim câte un templu în inima clienților noștri, aceștia optând pentru serviciile noastre ori de câte ori organizează un eveniment de anvergură, ba chiar recomandându-ne la rândul lor altor oameni însetați de artă și frumos.

Am colaborat de-a lungul anilor cu mall-uri (Promenada Mall Brăila, Iulius Mall Cluj-Napoca ,Iași, Suceava, Era Park Oradea, Alba Mall, Complexele comerciale Shopping City, Polus Center, Palas Mall Iași), evenimente corporate sau private, nunți, botez, aniversări, festivale și zilele orașelor (Făgăraș, Turda, Arad, Iași, Suceava, Horezu,Timișoara,Oradea, Satu Mare,Galați, București, Zalău și unul din clienții noștri de suflet, Primăria Cluj Napoca alături de care de trei ani oferim publicului porția bine meritată de artă, în cadrul Zilelor Cluj- Napoca.

Încercăm să spargem tertipurile furnizor – client, colaborările noastre bazându-se pe relații deschise, care de cele mai multe ori devin puncte de apreciere tocmai datorită capacității noastre de a ne transpune în doleanțele clienților. Nu, nu suntem perfecți….. însă oferim servicii dacă nu perfecte, atunci complete, tocmai datorită însuflețirii și abordări artistice a fiecărei prestații”.

Gabriel Horia: Aveți vreun motto, crez, după care vă ghidați activitatea?

Cezar Lungu: „Când alții spun NU , noi spunem DE CE NU!?”

Sunt mulți cei care dau în spate când vine vorba de câte o provocare, însă noi, datorită echipei de creație formată din designeri vestimentari, scenografi și graficieni, fără de care Famous nu ar exista așa cum este azi dar și datorită artiștilor companiei, balerini, acrobați, gimnaști și actori, reușim să construim împreună orice ne punem în gând, într-un timp relativ scurt.

Pentru zilele Cluj-Napoca de exemplu, am construit în mai puțin de șapte zile, opt ținute de epocă care au conturat caractere rupte din perioada barocă, aduse în inima publicului pentru trei zile. Reușim să combinăm armonios prestația și creația artistică, într-un mod axat pe calitate și profesionalism. Nu o spunem noi ci persoanele mulțumite de serviciile noastre, un exemplu de mulțumire îl reprezintă clienții care au contractat parada lui Moș Crăciun încă din aprilie, de frică să nu ne aglomerăm pe decembrie, lucru pentru care suntem profund impresionați.

Gabriel Horia: : Cum construiți caracterele și personajele FAMOUS?

Cezar Lungu: „Imaginea impecabilă a personajelor este cauzată de excesul debordant de talent al Alexandrei Mărgineanu.

Ea este cea care trăiește prin artă și exprimă inspirație. Pe lângă studiile în design vestimentar și numeroasele cursuri profesioniste de make-up, ceea ce o reprezintă cu adevărat este bagajul de calități artistice atât de rar întâlnite într-un singur om. Conducându-se după formula talent și muncă dublă, reprezintă etalonul demn de urmat la capitolul creație și imagine a acestei companii. Fiind unul din cofondatori, a reușit de-a lungul existenței Famous să creeze cele mai memorabile concepte de spectacol, make-up și decoruri, ținute ale căror imagine denotă calitatea și responsabilitatea unui adevărat artist”.

Gabriel Horia: : Care sunt cele mai interesante spectacole pe care le veți organiza în perioada imediat următoare?

Cezar Lungu: „Avem spectacole care chiar fac diferența și care aduc un plus de unicitate fiecărei apariții.

REGATUL un spectacol de foc cum rar întâlnești în România, este acel spectacol de fachirism plin de efecte speciale mixate și prezentate prin artele jongleriei și a firului narativ gotic reprezentat prin teatru-dans. Latura teatrală, greu de găsit la alte spectacole de fachiri, este cea care a făcut ca acesta să merite titlul de cel mai bun spectacol de foc din România, măsurat în aprecierile publicului, prin aplauze. În special pentru profesionalismul observat în tot ceea ce înseamnă costume, machiaj, coregrafie, fir narativ, prestanță și imagine.

REVERENCE o fuziune a două ere ce împreună conturează personaje venite din trecut, gata să cuprindă întreaga atmosferă de valuri invizibile de eleganță, umplând spațiul cu grandoarea lor printr-un dans lin pe catalige.

BUFONII REGALI reprezintă practic imaginea companiei, înlocuiesc cu brio clovnii și sunt mult mai dinamici, plini de șarm și cu lipici la public. Au un AS în mânecă, care atrage atenția celor mici cât deopotrivă și celor mari, prin spectacolul de acrobație și plastică corporală, echilibristică pe monociclu, jonglerie și nu în ultimul rând spectacolul de teatru interactiv și baloane de săpun.

În materie de spectacole viitoare putem spune atât : suntem în plină pregătire și repetiție pentru patru mari reprezentații nemaiîntâlnite în România PIXELLUSION, VATRIOM, NIGHTINGALE și CORZEY”.

Gabriel Horia:  Care sunt planurile voastre de viitor?

Cezar Lungu: „Famous a fost gândit din dorința de a lăsa în urmă o moștenire, din dorința de a lăsa ceva în urma mea, eu ca individ. O moștenire pentru familia mea, pentru familiile tinerilor artiști din echipă și a viitorilor artiști ce vor veni. Este acel izvor de artă pură care în urma lui oferă sens vieții.

Vreau să ajungem de ce nu, un mic Cirque Du Soleil de România, vreau sa fim un exemplu de ”așa DA” pentru tinerii ce pleacă din țară, vreau să ducem conceptual de Famous la stadiul de ACADEMIE DE SPECTACOLE, locul unde tinerii cu diferite înclinații artistice să găsească locul potrivit, unde să îmbine un hobby cu un job…..

Și DA vreau o moștenire dăruită publicului prin cultură! vreau să aștern viitorul copiilor, copiilor noștri, o lume educată prin și datorită artei”.

contact : Site: www.famousdance.ro
Facebook: www.facebook.com/likefamous
Telefon: 0749 326687 (0749 FAMOUS)