Am stat la o poveste cu DODO, un dj plin de dinamism și perseverență care, atunci când urcă în spatele pupitrului, intră în totalitate în lumea muzicii, iar asta se simte pe tot parcursul setului.

Maria Boer: Îți mai aduci aminte când ai pus pentru prima oară muzică în fața unui public?

DODO: Mmmmm, aproximativ. Eram prin 2009 sau 2010, la un eveniment organizat în cadrul facultății. A fost vorba ori de balul bobocilor, ori de o tabară de boboci, ceva în genu’ acesta. Nu știu cum am ajuns să fiu eu “dj-ul” serii, dar m-am trezit punând muzică de pe un laptop legat de mixer. Bineînțeles, puneam muzică pentru toate gusturile, de la drum’n’ bass, hip hop, funk și disco, până la alternative rock și așa mai departe.

Maria Boer: Care sunt cele mai importante lucruri pe care dorești să le exprimi publicului tău?

DODO: Nu doresc să exprim neapărat anumite lucruri, vreau pur și simplu ca prin muzică și prin seturile mele să aduc un strop de zâmbet și fericire în viața oamenilor care mă ascultă la evenimente.

Maria Boer: Cât de greu este  să ajungi să fii pe placul publicului la o petrecere?

DODO: Dacă iți place ce faci, și dacă te face pe tine fericit ceea ce faci, consider că publicul simte energia ta și astfel ajungi să fii pe placul oamenilor într-un timp scurt.

Maria Boer: De când mixezi, care a fost cea mai mare satisfacție a ta?

DODO: În această vară  am avut parte de foarte multe evenimente de unde am plecat cu o satisfacție personală maximă. Nu m-aș putea rezuma la un singur eveniment sau la o singură seară. Când primesc feedback pozitiv după un set, când simt energia pozitivă a oamenilor, când văd oamenii din public cu zâmbetele pe buze, sau când primesc de la cineva un mesaj după party  de genul “big up pentru set… “, am parte de o satisfacție enormă.

Maria Boer: După ce criteriu îți alegi piesele care urmează apoi să fie mixate de către tine?

DODO: Contează foarte mult locația unde mixez, genul evenimentului dar bineînțeles și timetable-ul. Dacă e de warm up, tot timpul pregătesc ceva mai calm și urc încet, încet. Când sunt în prime time, atunci pregătesc ceva mult mai energic. Sunt evenimente de zi, de noapte, indoor, outdoor. Evenimente de 50 și evenimente de 500 de persoane. Sunt multe criterii după care îmi aleg piesele.

Maria Boer: Consideri că un set nepotrivit pentru un eveniment îți poate afecta substanțial imaginea?

DODO: Da, putem să o spunem și așa. Însă deobicei ne cunoaștem publicul, știm cam la ce să ne așteptăm. Eu personal când știu că stilul,”filmul” meu și muzica pe care o promovez nu e pentru evenimentul unde am fost invitat, mai bine nu accept invitația. Astfel, nici publicul, nici eu nu plecăm dezamăgiți acasă?

Maria Boer: Ți s-a întâmplat ca în mijlocul unui set să vină un participant să îți ceară o anumită piesă? Dacă da, care a fost cea mai memorabilă?

DODO: Da, am pățit. Cred că pățim asta cu toții, dj-ii,  în ziua de azi. Bineînțeles și asta depinde de locație și de public. Odată, în timpul unui set de house/disco, un băiat (puțin sub influența alcoolului) m-a intrebat dacă nu pun o piesă mai romantică pentru că el vrea să danseze cu prietena lui. Din păcate (sau nu) le-am stricat puțin seara și nu am pus piesa cerută… ?

Maria Boer: Care sunt cele mai dese replici pe care le primești de la oameni în urma setului tău?

DODO: În ultima perioadă – sper fericirea mea –  primesc foarte multe replici constructive și feedback pozitiv de la oameni. Am mare noroc cu prietenii, care mă susțin și apar la multe evenimente. Deobicei primesc replici legate de piesele din set și de technica de mixat. Orice replică și orice feedback (fie pozitiv sau negativ) e bine venit.

Maria Boer: Să presupunem că trebuie să mergi la un eveniment și nu știi la ce fel de public să te aștepti. Cum reușești să ajungi să cunoști publicul în așa fel încât să nu existe neplăceri?

DODO: Deobicei cam știu despre ce e vorba și ce public mă așteaptă. În situația în  care nu cunosc publicul la un eveniment, mă folosesc de primele 20 de minute pentru a-mi dea seama care sunt preferințele muzicale.

Maria Boer: Unde ai dori să ajungi peste câțiva ani?

DODO: În viitorul apropiat, vreau să mă ocup mai serios de producție. Să creez piese, poate să îmi scot un EP. Pe lângă asta, aș prefera să apar din când în când și în line up-urile de afară, dar o să vedem ce se va întâmpla. Prea multe planuri nu vreau să îmi fac.

Maria Boer: Dacă ai avea oportunitatea să te ocupi de coloana sonoră a unui serial/film care ar fi acesta?

DODO: Dacă aș avea ocazia să mă ocup de coloana sonoră a unui serial, aș alege Narcos. Îmi place mult serialul, îmi place storyline-ul și perioada în care se desfășoară acțiunea. M-a prins din prima povestea și toate întâmplările din serial. Cred că m-aș distra mult dacă aș fi eu responsabil pentru coloana sonoră.

Maria Boer: 3 artiști pentru care ți-ar plăcea să faci warm-up.

DODO: Todd Terje, Fantastic Man si Bonobo ( old favorite )