Diamonds are Forever este cea mai fresh trupă de rock din Cluj-Napoca, mai precis de metalcore, o trupă care sună bine și dacă mă întrebați pe mine, îmi amintește de Lamb of God. Diamonds are Forever este despre muzică, pasiune dar în primul rând despre prietenie, componenții trupei fiind extrem de apropiați și în plan personal. Vă invităm să-i cunoașteți:

Gabriel Horia: Dorin, ce-i spui ca este Diamonds Are Forever unui roman/strain care nu stie cine sunteti?

Dorin Marcu: „Salut. Probabil i-as spune ca pe langa bine cunosctul film din seria James Bond, Diamonds Are Forever este si o formatie de metalcore. Probabil ulterior ma va intreba ce e acela metalcore… Cred ca in ziua de azi lumea este tot mai informata, iar daca nu a auzit de noi, e suficient sa ii spun unde ne poate urmari. Ramane singur sa decida daca suntem sau nu pe gustul lui”.

526482_346467085483765_557945819_n

Gabriel Horia: In ultimul an ati cantat pe multe scene europene si la cateva festivalurile importante din tara. Care este cel mai fain moment din aceasta perioada?

Dorin Marcu: „E prea greu sa iti spun unul…..toate sunt speciale!! E greu sa cataloghezi unul singur, dar ma bucur enorm ca am avut ocazia sa cant alaturi de trupe pe care le admir de altfel. Iti pot spune un moment special care va urma: 8 mai 2014 – Cluj-Napoca! Vom lansa primul clip si single de pe viitorul album. Este unul din momentele acelea de care zici tu. Altul care inseamna foarte mult pentru mine cel putin este concertul de pe 7 Iunie alaturi de Sepultura. Are o semnificatie speciala pentru mine…. Cum spuneam, in fiecare concert ce l-am avut as putea gasi moment faine….”

Gabriel Horia: Ce ne poți spune despre lansarea urmatorului videoclip si ce planuri aveti pentru viitorul apropiat?

Dorin Marcu: „Lansarea este de fapt prezentarea primului single de pe primul nostru album in adevaratul sens al cuvantului. In 2 ani jumatate am reusit sa lansam 3 materiale discografice, dar acest album este primul 100% in compozitie Diamonds Are Forever. Suntem toti entuziasti pentru ce va urma. Planul e sa apara acest single: “My Fragile Heart Will Feed The Darkness”, iar in continuare pana la lansarea albumului, noi vom promova ultimul EP Momaentum”.

Gabriel Horia: Care e cea mai ceruta piesa in concerte?

Dorin Marcu: „Iti spun care va fi!  Noul single este ceva mai diferit fata de piesele existente. Nici noi nu mai suntem la fel ca atunci cand le-am compus. Albumul va fi diferit fata de ceea ce ati ascultat pana acum la Diamonds Are Forever. Depinde de locul in care cantam. Sunt orase unde am mai fost iar fanii deja ne stiu piesele, iar in alte parti le descopera atunci. Noi cantam cu placere oricare din ele”.

Gabriel Horia: Sunt diferente de public intre orase? Sunteti primiti altfel in fiecare oras unde cantati? Unde va simtiti cel mai bine?

Dorin Marcu: Home is where your heart is…Clujul nostru e de departe locul unde ne simtim ca acasa Cum spuneam deja, sunt orase unde am mai cantat, iar publicul deja stie la ce sa se astepte de la un show Diamonds Are Forever, fara sa mai spun ca stiu piesele. In alte parti ajungem pentru prima data. Cert este ca e la fel de placut in ambele situatii. E foarte frumos sa vezi persone care te vad pentru prima data si sunt entuziasti si impresionati de ce au vazut. La fel de frumos e cand ajungi intr-un loc cunoscut, cu oameni care te primesc cu bratele deschise….E special!”

Gabriel Horia: Crezi ca in timp mesajul versurilor voastre va capata si o conotatie sociala sau va limitati la mesajul curent?

Dorin Marcu: „Conotatie sociala? Nu stiu daca as merge atat de departe cu aceasta afirmatie. Noi cantam in speta despre trairile si lupta noastra interioara. Daca e sa vezi omul ca parte din societate, atunci as putea gasi o corelatie pentru versurile noastre. Ce pot sa iti spun ca versurile noastre sunt non-personale si metaforice. Cred ca multi se pot identifica cu pasaje din ele la un moment dat. Asta si vrem. Noi ne regasim in ele, la fel cum vrem si altii sa o faca. Muzica noastra trebuie traita nu ascultata si asta inseamna sa o iei in ansamblul ei”.

Gabriel Horia: Iti multumim frumos pentru timpul acordat si mult succes in continuare.

Dorin Marcu: „Multumesc frumos. Sa ne auzim cu bine”.