Ioana Pop și Raluca Câmpean sunt două tinere antrepronoare din Cluj-Napoca, care au reușit să realizeze din pasiune pentru animale un loc modern destinat animalelor de companie. Hotel HamHam oferă servicii de cazare, toaletaj, grădiniță și dresaj, iar spre începutul verii, sunt planificate și servicii precum teren de agilitate, taxi și piscină pentru animale.

Hotel HamHam este locul perfect pentru animalul tău de companie atunci când dorești să pleci în vacanță. Camerele hotelului sunt dotate cu echipamente de supraveghere video la care primești acces pentru a-ți privi cel mai bun prieten atunci când îți este dor de el.

Maria Boer: Care este povestea din spatele  proiectului Hotel HamHam?

Ioana Pop: Totul a început într-o dimineață la cafea. Eram cu cățeii. Vorbeam despre cât de greu este să combini viața socială cu creșterea unui câine deoarece sunt puține localuri în care ești acceptat cu animale de companie. Dintr-o poveste în alta, am început să ne imaginăm cum ar fi să avem un hotel pentru căței. Mai în glumă, mai în serios, ne-am gândit că este o idee super cool să deschidem acest hotel. Peste o săptămână aveam deja firma înfințată.

Maria Boer: Care au fost cele mai mari impedimente peste care a trebuit să treceți ca să realizați acest proiect?

Ioana Pop:  Categoric contrucția. A fost foarte dificil pentru noi deoarece a fost primul proiect de acest gen și niciuna dintre noi nu avea experiență în acest domeniu. Pe lângă asta, am schimbat proiectul inițial de multe ori pentru că ne tot veneau idei. Ne bucurăm că am terminat!

Maria Boer: Cu ce se diferențiază Hotel HamHam față de alte hoteluri de animale?

Ioana Pop: Nu putem spune exact ce ne diferențiază deoarece pentru noi este important ce se întâmplă la noi acasă. Calitatea serviciilor pe care le oferim este cel mai important lucru și de aceea ne-am dorit să creem un spațiu în care fiecare oaspete să se simtă ca în vacanță. De asemenea, am dorit să oferim o gamă completă de servicii: cazare, toaletaj, dresaj,  grădiniță pentru căței, poze personalizate pentru animăluțe, petshop,  iar din această vară vom avea și un fun park.

Maria Boer: Cum arată o zi la HamHam?

Ioana Pop: Pentru noi aici este a două noastră casă. Ce poate fi mai plăcut decât să te joci toată ziua cu animalele? Nici nu îți dai seama cum trece timpul. Vă invităm să petreceți  o zi „grea” de muncă alături de noi ca să vedeți exact cum este o zi la Hotel hamham.

Maria Boer: Mai sunt câteva luni și se împlinește un an de la deschiderea Hotelului. Cum au trecut pentru voi aceste luni?

Ioana Pop: Repede și frumos. Au fost multe lucruri pe care le-am învățat în această perioadă și ne bucurăm că totul este așa cum ne dorim.

Maria Boer: Serviciile pe care hotelul le oferă cuprind puncte cheie în îngrijirea animăluțelor. Doriți, ca și plan de viitor, să mai adăugați anumite beneficii?

Ioana Pop: Da, dorim să organizăm evenimente prin care să îmbunătățim relația om-animal,  întâlniri de socializare canină, seminare de dresaj și cu siguranță alte ideei care o sa ne vină pe parcurs.

Maria Boer: Pe lângă câini și pisici se pot caza la hotel și alte animale?

Ioana Pop: Da, se poate caza orice animal de companie cu excepția celor a cărei deținere este interzisă prin lege.

Maria Boer: Ce ar trebui să știe stăpânii înainte de a-și caza animalele la Hotel HamHam?

Ioana Pop:  Stăpânii trebuie să știe că animăluțul lor trebuie să aibă carnetul de sănătate la zi și să aibă convingerea că acesta va fi în mâini bune.

Maria Boer: Cum este să ai grijă de mai multe animăluțe în același timp (acestea fiind diferite din punct de vedere al rasei)?

Ioana Pop: Pentru noi este o bucurie să avem cât mai mulți oaspeti la hotel. Cum noi ca oameni suntem diferiti așa este și în cazul lor și aceasta este frumusețea. Este minunat să vezi un malamut care se joacă cu o asia centrală sau un bichon care se îndrăgostește de alt bichon. La fel ca și noi, cățeii au tabieturile  și atașamentele lor.

Maria Boer: Este limpede că iubirea voastră pentru animale a fost ideea de bază a acestui proiect. Din păcate, nu toate persoanele împărtășesc acest sentiment. Cum vedeți voi această problemă?

Ioana Pop: Nu știu cum este viața unui om care nu iubește animalele, probabil una tristă. Cu toate că fiecare dintre noi simțim în mod diferit, consider că această iubire față de animale este una nativă.

Maria Boer: Care considerați că trebuie să fie “atuurile” unei persoane ca să se împrietenească cât mai repede cu un animal de companie?

Ioana Pop: Să aibă un buzunar plin de mâncare. Haha, glumesc! Sunt de părere că și animalele la rândul lor simt dacă sunt iubite și iubesc, tocmai acesta este sentimentul care  leagă prietenii.

Maria Boer: Au fost  momente în care v-ați atașat atât de mult de un “oaspete” încât nu ați mai fi vrut să îl lăsați să plece acasă?

Ioana Pop: Vorbeam zilele trecute despre un bichonel, Piticu, care este la noi din octombrie și mai stă luna aceasta.  Cu siguranță nu ne-am supăra dacă ar uita să mai vină dupa el. Fiecare dintre noi avem preferințe în ceea ce privește rasa și personalitatea și de multe ori se și întâmplă să ne atașăm foarte tare de oaspeții nostri.