Vlad Ungur, „Neseriosu” este jupânul paginii Neserios de Meserie și administratorul blogului neseriosu.ro
Bloggerul clujean este recunoscut și apreciat pentru umorul prezentat, un umor inteligent dar necenzurat, un umor simplu, format din glume grele.
Gabriel Horia: Vlad Ungur, în viziunea oricărui cititor online este asociat cu Neseriosu. Ce îți place cel mai mult să scrii? Există vreun subiect despre care ai putea să scrii la nesfârșit?
Neseriosu: „Cel mai mult îmi place să scriu despre femei în general, nu pentru că sunt misogin, ci pentru simplu fapt că mereu putem avea ceva de comentat. Oricum pornesc de la premiza asta: Femeile nu ar fi așa dacă barbații nu ar fi slabi. Însă în general mă axez pe pamflet, o ironie ușoară să o poată înțeleaga toată lumea. În 2015, umorul este un lux pe care nu mulți și-l pot permite”.
Gabriel Horia: Neseriosu nu era o denumire comercială până la apariția blogului tău. Ți se întâmplă frecvent să fii strigat „Neseriosu”? De ce ai ales acest nume pentru blogul tău? De ce „Neseriosu”?
Neseriosu: „Neseriosu este un pamflet, nu un stil de viață. Ideea de „neserios” a început de la o „prietenă” de a mea. Urma să ieșim la un suc, însă între timp a intervenit ceva mult mai important ca și ea. Din bun simț, am sunat-o și i-am spus dacă putem să mergem mai tarziu, pentru că a intervenit ceva mult mai important. Reacția ei, a fost una tipica femeilor, gen: vai că mi-am făcut părul, m-am aranjat, nu mi-am luat chiloții s.a.m.d. Iar la final mi-a atribuit acest apelativ „neserios”, care a doua zi a luat naștere. În semn de mulțumire, i-am dus bușteanul la cârtiță”.
Gabriel Horia: Care ar fi, în viziunea Neseriosului, cele mai întâlnite, mari greșeli în rândul blogurilor care nu au succes?
Neseriosu: „Faptul că sunt reticenți, deoarece trăim într-o țară, unde media promovează prostituția și prostia”.
Gabriel Horia: Ce sfaturi îi dai unui blogger tânăr pentru a putea fi citit?
Neseriosu: „Pot să spun doar singurul lucru care reprezintă „Neseriosu”, care defapt e și motto-ul neseriosului: Ia sfatul meu, eu nu-l folosesc oricum”.
Gabriel Horia: Uneori blogging-ul se percepe ca şi o formă de jurnalism. Cât de mult crezi că trebuie să se supună un blogger regulilor jurnalismului?
Neseriosu: „Deloc. Bloggerii bătrâni sau de „succes” cum le ziceți voi sunt axați pe discrepanța aia dintre jurnalism social și jurnalism civic. Eu nu fac nici un fel de jurnalism, eu prezint simple situații, care le vedem zi de zi, toate așezate în câteva rânduri, în așa mod încât să-ți stârnească puțin simpatia sau antipania unor femei sau barbați”.
Gabriel Horia: Care este profilul cititorului care îți citește blogul zilnic?
Neseriosu: „După cum am spus mai sus, în 2015 umorul este un lux pe care nu și-l permite toată lumea. Trebuie să fii chiar deștept să ai umor. Și mie îmi place să cred că m-au urmărit doar oameni deștepți”.
Gabriel Horia: Care sunt cele mai mari beneficii pe care le-ai avut de pe urma blogging-ului?
Neseriosu: „Foarte multe relații profesionale, de pe urma cărora am beneficiat reciproc. O mână, o spală pe alta. Și multă pizdă”.
Gabriel Horia: Cum îți promovezi blogul (dăcă îl promovezi) rețele de socializare, spam?
Neseriosu: „50% contează foarte mult titlul articolului, 10% numele „brandului”, iar restul de 40% contează conținutul. Eu, de exemplu, citesc un articol doar dacă titlul mă atrage, iar ca mine sunt mulți alți”.
Gabriel Horia: Ce proiecte de viitor ai în blogosferă?
Neseriosu: „Emisiune de pamflet”.
Gabriel Horia: În încheiere, o părere despre blogosfera românească/clujeană… Cum o vezi tu?
Neseriosu: „În unele cazuri foarte îngustă sau limitată. Toți cochetează politic, toți cochetează personaje politice. Mie mi se pare labă. Trăim în țara lui Brâncuși, unde operele lui au făcut înconjurul lumii, doar România nu l-a înțeles, acum vor să-i facă din ziua lui, zi națională, cum de altfel în alte țări e sărbătorit. Doar în România nu. Trage tu concluzia”.