Ovidiu Crișan este toborașul formației Monday Shadows și, de asemenea, face parte din organizarea festivalului Rock the Camp, care va avea loc în perioada 8-10 iulie 2022, în campingul ElDorado, Gilău, județul Cluj.

Bianca@DISPERSIE: Spune-ne câteva cuvinte despre tine. (Vârstă, ocupație, rol în formația Monday Shadows)

Ovidiu Crișan: Salutare tuturor, Ovidiu Crișan sunt. Bărbat caucazian, dar român, 34 de ierni.

Asta cu ocupația e întotdeauna mai greu de formulat când ești implicat în mai multe lucruri… dar că să fim scurți: toboșar, responsabil marketing, manager evenimente și profesor de tobe.

La Monday Shadows lucrurile sunt mai organice decât am crede, iar rolul fiecăruia nu știu cât de bine este definit. Desigur, sunt toboșarul trupei, dar în construcția muzicală și în lucrurile care țîn de trupa suntem cu toții implicați în egală măsură. 

Bianca@DISPERSIE: Cum îmbini munca ta de zi cu zi cu formația, serile de repetiții, concertele?

Ovidiu Crișan: Munca de zi cu zi cu formația, serile de repetiții, concertele, tot ce ține de aspectul ăsta al activității personale face parte de fapt din muncă mea de zi cu zi. Nu zic că merg la concert ca la muncă, pentru că nu se întâmplă asta; dar din moment ce asta face parte din mine, ca stil de viață până la urmă, lucrurile se îmbină bine de la sine. 

Bianca@DISPERSIE: Ce vă diferențează, din punctul tău de vedere, de alte formații?

Ovidiu Crișan: Aici e foarte simplu și nici nu trebuie analizat în detaliu sau foarte mult. Fiecare individ e unic și fiecare grup de muzicieni e unic, așa că diferențele sunt create din start, chiar dacă poate se mai găsește câte o asemănare pe ici pe colo. Dar până la urmă știi cum e? Dacă dai o piesă să o asculte 1000 de oameni o să ai 1001 de păreri. Așa că totul este diferit. 

Bianca@DISPERSIE: Care sunt trupele tale favorite?

Ovidiu Crișan: Muzica pe care o îndrăgesc nu cunoaște limite. Și muzica nu are limite, decât dacă vrei tu să îi impui. Ce îmi place foarte mult sunt artiști precum The 69 Eyes, The White Buffalo, Greta Van Fleet, Fleetwood Mac, Tupac Shakur, Faithless, In Flames, sau Chopin. Asta ca să o scăldăm puțin în cât mai multe ape.

Bianca@DISPERSIE: Asociația Monday Shadows organizează și festivalul Rock the Camp. De ce ai zis „da” acestui proiect și ce speri să se întâmple cu el? Care ți-ai dori să fie impactul asupra publicului?

Ovidiu Crișan: Nici nu știu dacă se poate alcătui o listă de motive sau înșira într-o frază acest lucru. În momentul în care apare o provocare îi cam spun da, în cele mai multe din cazuri.  Dar lucrurile se transformă pe parcurs și ajungi să vezi de fapt că din ce ți-ai propus să faci ajungi să faci încă 10 lucruri pe lângă. Pe care nu le cunoșteai sau de care nu te-ai lovit până atunci. Și astfel înveți, te dezvolți, experimentezi, crești. Speranțele sunt mari în mintea oricăruia dintre noi;  cât de realiste sunt așteptările, asta e o altă discuție. Dar întotdeana îți dorești ca ceea ce faci pe scenă sau în afară ei să lase un feeling în om. Cât mai plăcut posibil. Dacă ai reușit să îi redai unui om una bucată feeling, e perfect. Dacă reușești să faci același lucru cu și mai mulți oameni atunci e wow. Fiecare dintre noi suntem totalitatea experiențelor și asta ne face unici. Așa și acest feeling/impact, aș vrea să fie unic. 

Bianca@DISPERSIE: Care este partea ta favorită din ediția din acest an a festivalului?

Ovidiu Crișan: O parte preferată poate exista pentru fiecare dintre noi, dar cred că mai important este festivalul pe de-a-ntregul. Și anume amprenta pe care o poate lasă în individ un astfel de eveniment. 

Bianca@DISPERSIE: Cum vezi că este primită muzica rock în România? Dar în Cluj?

Ovidiu Crișan: Muzica, indiferent de gen, ține de cultură. Iar cultură în România nu este la fel de mult îmbrățișată de societate. În Cluj, prin comparație cu alte locuri din țară, este mai mult sau mai puțin îmbrățișată în funcție de locul sau evenimentul la care ne raportăm. 

Bianca@DISPERSIE: Un mesaj pentru fanii muzicii rock.

Ovidiu Crișan: Mesajul meu este același întotdeauna: Viața este muzică, deci nu alege să fii surd!