Răzvan Bobeică are 35 de ani, de meserie este programator și este vocea principală în formația Monday Shadows. De asemenea, Răzvan face parte din organizarea festivalului Rock the Camp, care va avea loc în perioada 8-10 iulie 2022, la camping ElDorado Gilău, județul Cluj.

Bianca@DISPERSIE: Cum îmbini munca ta de zi cu zi cu formația, serile de repetiții, concertele?

Răzvan Bobeică: Nu e ușor, de multe ori se întâmplă să alerg dintr-un loc în altul, să ajung târziu acasă ca apoi să o iau de la capăt în ziua următoare. Dar pe lângă oboseală, stres, eforturi și frustrări, satisfacția și plăcerea de a cânta alături de trupa este de neegalat.

Bianca@DISPERSIE: Ce vă diferențează, din punctul tău de vedere, de alte formații?

Răzvan Bobeică: Cel putin fata de trupele cu care am avut o interactiune stiu ca ne diferentiaza pasiunea, dedicarea si organizarea eficienta. Din punct de vedere muzical ceea ce ne diferentiaza este o abordare cameleonica a stilurilor muzicale. niciodata nu ramanem la un stil, si suntem influentati din multe directii.

Bianca@DISPERSIE: Care sunt trupele tale favorite?

Răzvan Bobeică: Ar fi o nedreptate, cred eu, să aleg câteva trupe aici, pentru că sunt multe care mi-au făcut viața mai frumoasă, dar, ca să nu fiu eu acel om care evită răspunsul, pot să spun că recent am ascultat mai mult: Rammstein, Iron Maiden, twenty one pilots, Epica, Skillet, Queen, Mumford & Sons, The Lumineers si Amigo the Devil.

Bianca@DISPERSIE: Asociația Monday Shadows organizează și festivalul Rock the Camp. De ce ai zis „da” acestui proiect și ce speri să se întâmple cu el? Care ți-ai dori să fie impactul asupra publicului?

Răzvan Bobeică: Eu cred că lipsea un festival clujean dedicat muzicii rock. Au fost încercări de-a lungul anilor, dar nu s-a materializat un festival care să devină un pilon al comunității clujene. Asta dorim noi să aducem.

Bianca@DISPERSIE: Care este partea ta favorită din ediția din acest an a festivalului?

Răzvan Bobeică: Partea favorită este în mod clar intrarea celor două trupe tinere prin concursul nostru. Cred că ei vor fi o surpriză minunată pentru public.

Bianca@DISPERSIE: Cum vezi că este primită muzica rock în România? Dar în Cluj?

Răzvan Bobeică: Deocamdată cred că se potrivește bine expresia „este primită”, atât în România, cât și în Cluj. Dar cu multa muncă din partea noastră, și poate și cu puțin noroc, muzica rock o să fie dorită, plăcută, aplaudată.

Bianca@DISPERSIE: Un mesaj pentru fanii muzicii rock.

Răzvan Bobeică: Haideți la festival să ne bucurăm de muzică faină, dați o șansă trupelor tinere, trupelor locale, și acelor veterani care încă își continuă drumul în această lume etern schimbătoare. Rock on!