Dispersie#RăspândimIdei vă invită să faceți cunoștintă cu Șomlea Cristina, o tânără plină de viață și optimism, un blogger/vlogger ce merită urmărit.

Maria Boer: Ce te-a determinat să îți creezi un blog personal?

Cristina Șomlea: De mică am fost pasionată să scriu și ideea de a avea blog a venit foarte natural. Mi s-a părut simplu de realizat, așa că am zis că nu voi avea nimic de pierdut dacă îmi expun ideile și în mediul online. De asemenea, în cadrul facultății, m-am specializat pe Marketing și profesorii ne-au sfătuit că un blog personal ne-ar crește mult notorietatea pe plan profesional, astfel m-am hotărât să îmi duc hobby-ul la un al nivel.

Maria Boer: Cum ți-ai descrie blogul în 5 cuvinte?

Cristina Șomlea: Cele 5 cuvinte ar fi: spontaneitate, călătorii, pasiune, creativitate, pozitivism.

Maria Boer: Care sunt ideile pe baza cărora se conturează tot ceea ce scrii pe blog?

Cristina Șomlea: Tot ce scriu pe blog se învârte în jurul motto-ului „Carpe Diem” („Trăiește clipa!”) și tot ceea ce vreau să transmit sunt gânduri pozitive, fie că scriu despre călătorii, lifestyle sau alte gânduri aleatorii. Atât pe partea de blogging, cât și pe cea de vlogging încerc să transmit niște informații oneste care pe mine m-au schimbat în bine și poate așa dau o mână de ajutor și tinerilor pasionați de subiectele pe care eu mă concentrez.

Maria Boer: Cum a apărut ulterior vlog-ul?

Cristina Șomlea: Vlogul reprezintă un nivel superior blogului din punctul meu de vedere. Este vorba într-adevăr de mult mai multă muncă, dar rezultatele sunt pe măsură. Interacționez cu un public mai larg, care mi se pare mult mai receptiv la ideea de vlog.

Maria Boer: Ce dorești să transmiți publicului tău prin video-urile tale?

Cristina Șomlea: Prin vlogul de care mă ocup vreau să transmit informații cât mai clare și mai de actualitate legate în special de călătorii, dar nu numai și să ajut publicul cu sfaturi din propria mea experiență. De asemenea, mi-am propus să schimb starea de spirit în bine a tuturor celor ce mă urmăresc și să le dau încredere în ei că dacă chiar vor să călătorească și să exploreze lumea, pot să o facă foarte ușor și că nici nu au nevoie de mulți bani că să își îndeplinească visul.

Maria Boer: Care sunt pașii pe care îi urmezi în momentul în care filmezi un vlog?

Cristina Șomlea: În primul rând mă gândesc la un subiect de interes pentru public, pe urmă îmi fac un scurt scenariu pe care îl voi urma în momentul în care filmez, că să nu deviez de la temă principală. Încep să mă filmez o datã, de două, trei, patru ori și așa mai departe, până găsesc varianta care mi se pare cea mai potrivită, iar în final editez filmulețele câteva ore bune.

Maria Boer: Ce nu lipsește niciodată dintr-un vlog de al tău?

Cristina Șomlea: Dintr-un vlog nu lipsește niciodată bună dispoziție! Tot ceea ce fac, fac din pasiune, cu multă energie pozitivă pe care vreau să o transmit tuturor celor ce îmi urmăresc filmulețele.

Maria Boer: Unde te vezi peste câțiva ani cu aceste două proiecte?

Cristina Șomlea: În viitor o să mă axez mai mult pe partea de vlogging și vreau să fac cât mai multe videouri care să inspire. În plus, îmi doresc mult să creez astfel și o comunitate unită a celor pasionați de călătorii.

Maria Boer: Există anumiți bloggeri/vloggeri de la care te inspiri? Daca da, care sunt aceștia?

Cristina Șomlea: Da, normal. Îi urmăresc pe următorii: High on Life, FunforLouis, Kane and Pia, Lost  leblanc, MyLifeAsEva.

Maria Boer| DISPERSIE: Un mesaj pentru fetele care vor să-și creeze un blog/vlog personal.

Cristina Șomlea: Just do it! Nu aveți nimic de pierdut, doar de câștigat și veți cunoaște astfel multă lume ce este pe aceeași lungime de undă cu voi! Mult spor să aveți, că este ceva de muncă, mai ales la început. Vorbiți cu încredere în față camerei, ca și cum i-ați povesti lucrurile celei mai bune prietene și zâmbiți ! Totul o să iasă bine! Ca un mic sfat de final, puteți apela la programul Filmora, un program de editare video, ideal pentru începători.