Ștefan Farrell, Regele Modelingului din Transilvania, așa cum este numit în industrie, a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări despre experiența sa în domeniu, City Models și despre școala de modele New Face. Experiența, puține vorbe și multe fapte reprezintă câteva cuvinte cheie pentru întreaga activitatea profesională a talentatului Ștefan Farrell și a aventurii sale în lumea atât de fierbinte a modelingului.

Gabriel Horia: Cine este Șfefan Farrell?

Stefan Farrell: „Este omul care are 18 ani de experiență în lansarea multor modele, fete și băieți. Am lansat foarte multe modele care sunt no name și asta datorită faptului că modele adevărate nu sunt acelea care apar la televizor și se scaldă în mizerii și publicitate. Sunt acele modele care fac foarte mulți bani, care s-au realizat în occident fără ca cineva să le cunoască”.

Gabriel Horia: Care este povestea pasiunii sau istoria afacerii City Models?

Stefan Farrell: „Am lucrat ca director la mai multe agenții , fiecare lăsându-și amprenta profesională asupra mea, astfel am evoluat trecând de la o etapă la alta. Odată ce am hotărât să vin pe piață cu acest brand a fost și datorită faptului că doream acel altceva, pentru că până atunci am fost foarte conservator, încuiat și îngust din multe puncte de vedere, îmi impuneam standarde comuniste și acum City Models înseamnă libertate totală. Am evedat dintr-o monocramie imaginară și am descoperit frumusețea culorilor…

Să-ți spun ceva…nu contează cât de lung sau scurt ai părul, dacă ai tatuaje… Totul este permis pentru că în modă nu există limite. Mergem pe un alt tip de modeling ca până acum.

City Models înseamnă intermedierea a zeci de modele anual atât la nivel național cât și la standarde internaționale dar și crearea unui eveniment de profil City Fashion Week care face parte din circuitul internațional al festivalelor de modă din lume”.

Gabriel Horia: Despre Școala de Modele New Face ce ne poți spune ?

Stefan Farrell: „Școala de modele New Face se adresează tuturor persoanelor care doresc să-și realizeze un portofoliu în cadrul agenției noastre. Cursanții au parte de mai multe bonusuri, cum ar fi cursul de mișcare scenică, diploma de absolvire și consultanță permanentă de imagine și de look.

La noi fiecare model are o șansă, noi scanăm, radiografăm modelul, practic în șase luni putem să-i cuantificăm potențialul. Este adevărat că în foarte multe cazuri haina îl face pe om dar de multe ori există modele la care nu le stau bine hainele și atunci dăm frâu liber imaginației, acestea pozând la bustul gol de exemplu”.

Gabriel Horia: Lumea fashionului din Ardeal spune că ați spart piața locală, regională, națională și aveți un foarte bun acces extern…

Stefan Farrell: „Relațiile pe care le-am dobândit în timp ne recomandă acum ca pe un partener serios pe piața externă, colaborând cu peste 20 de agenții internaționale. Până acum am reușit să scoatem pe piață 7 modele internaționale”.

Gabriel Horia: City Models este singura agenție de gen din România care nu percepe taxă de casting, ținând cont de situația precară financiară a unor tineri…

Stefan Farrell: „Este foarte clar că dacă vine un model la Școala New Face, vrea să facă cursuri și are un potențial extraordinar dar nu are bani, mi se pare normal ca să fac o investiție în el din toate punctele de vedere, reglementată printr-un contract clar.

Apoi ținem cont de situația școlară fiindcă noi ne mulăm după programul studentului, elevului. Modelul poate veni chiar cu părinții, suntem total transparenți!

Durata de lansare a unui model este uneori de la 3 luni la un an. De multe ori se întâmplă să dureze și mai mult o lansare, pentru că nu poți să-l umfli ca un balon, apoi să-i dai drumul. Mergem pe căi normale, legale fără compromisuri. Nu facem nici un fel de compromis!”

Gabriel Horia: Mulțumim pentru timpul acordat și pentru răspunsuri. Te mai așteptăm și cu altă ocazie să-ți răspândești mesajele din lumea modei.

Stefan Farrell: „Stați aproape, urmăriți-ne activitatea și citiți următoarele interviuri fiindcă vă voi dezvălui câteva secrete bombă din lumea modelingului”.

foto credit: CityModels