Sâmbătă, 21 aprilie, a avut loc petrecerea de lansare Sunsets, cel mai lung rooftop party din Cluj-Napoca. Vremea bună s-a combinat perfect cu muzica, rezultând 14 ore pline de poveste. Ne-am distrat, am socializat și ne-am bucurat de ceva altfel. Am stat la povești cu Marius Bugeac, PR-ul evenimentului, pentru a afla mai multe detalii despre cum a decurs prima ediție.

Maria Boer: A fost ce-i drept o iarnă lungă, iar acest eveniment ne-a confirmat că a venit în sfârșit primăvara. Cum s-a pus acest proiect pe picioare?

Marius Bugeac: Ideea proiectului a pornit în vara anului 2017. Conceptul de rooftop party există deja de câțiva ani pe piața evenimentelor din România și respectiv Cluj-Napoca, dar simțeam nevoia unui eveniment care să se axeze și pe partea de socializare, un eveniment care să amestece conceptul de party cu networking-ul între prieteni și nou cunoscuți. Ne-am gândit la diferite locații din oraș care să permită participantului să se bucure și de o ieșire ca într-un local, unde să stea jos la masă, să povestească, să bea o bere sau un drink și să asculte muzică bună, dar să și poată să se distreze la un party pe genuri variate de muzică și să se bucure de o priveliște pe măsură fără să trebuiască să aștepte lăsarea serii ca să iasă în oraș.

Maria Boer: De ce ai alege să mergi la acest eveniment și nu la altul?

Marius Bugeac: Hmm… Sunsets este un eveniment care te scoate din bula deja existentă, care încearcă să ofere și altceva decât doar muzică participanților, iar noul este întotdeauna binevenit dacă este de calitate.

Maria Boer: Ce ne poți spune despre publicul de sâmbăta trecută?

Marius Bugeac: Publicul a fost unul variat, cu un stil de viață versatil. Aș putea spune ”oameni ca noi”, care  se bucură de viață, persoane care nu intră într-un stereotip anume. Oamenii au venit să se simtă bine, să asculte muzică bună, să petreacă o zi de sâmbătă altcumva decât rutina clasică de weekend.

Maria Boer: Combinație muzicală între house și drum and bass. De ce?

Marius Bugeac:  Durată evenimentului de 14 ore ne permite să ne jucăm cu genurile muzicale. Dorim să oferim altceva, inclusiv pe partea muzicală. Am ales de data aceasta house și drum and bass pentru că evenimentele Sunsets nu au o nișa anume și am vrut să arătăm acest aspect din start. Dorim ca evenimentele să fie diverse, distractive, să te poți bucura de muzică la propriu.

Maria Boer: Care este cea mai mare teamă pe care o are un organizator înainte de propriul său eveniment?

Marius Bugeac: Cred că cea mai mare teamă pentru acest gen de eveniment este vremea. Tocmai de aceea locațiile pe care le alegem sunt și indoor, nu doar outdoor.

Maria Boer: A existat un moment memorabil  la această ediție?

Marius Bugeac: Cel mai amuzant moment aș putea spune că a fost neatenția unui participant care a reușit să se lovească de ușa de sticlă a unei încăperi crezând că aceasta e deschisă. Nu a fost nimic serios, și-a vărsat din băutură și cam atât, dar expresia respectivului a fost de nota 10.

Maria Boer: Vor exista mai multe ediții Sunsets? Dacă da, la ce să ne așteptăm?

Marius Bugeac: Da, vor exista mai multe ediții. Pentru 2018 am gândit 4 evenimente, 2 primăvara și două la sfârșitul verii. Următorul eveniment va avea loc pe data de 19 mai, putem confirma deja asta, de la 16:00 la 06:00, invitat special fiind un artist din Germania.